Ανακοινώσεις Ε.Α.Υ.ΘΕΣ.

Το τελευταίο διάστημα το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει φέρει στην επιφάνεια τα τεράστια λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της ΓΑΔΘ (με κορωνίδες την Διεύθυνση Αστυνομίας και Αλλοδαπών), και είχε προ πολλού διαμηνύσει στην πολιτική και φυσική Ηγεσία την ανάγκη ενίσχυσης της Θεσσαλονίκης με νέους Αστυνομικούς.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Υποστήριξης Ζωής (Ε.Κ.Υ.Ζ.), διοργανώνει «Ημερίδα σε θέματα Πρώτων Βοηθειών» την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10:00 στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μετά από παράπονα των μελών μας, πραγματοποίησε επίσκεψη στο πολύπαθο Α.Τ. Λευκού Πύργου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλουμε την κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων που κυκλοφορούν στη ΓΑΔΘ. Την τελευταία δεκαετία, η μη αντικατάστασή τους έχει οδηγήσει σε έναν πεπαλαιωμένο στόλο που εκθέτει σε κίνδυνο τους Αστυνομικούς και στερεί την σύγχρονη αστυνόμευση που αξιώνουν οι συμπολίτες μας.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κου Δημητρίου ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ στην 83η ΔΕΘ, το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης άδραξε την ευκαιρία και  συνομίλησε μαζί του.

Οι φετινές μεταθέσεις εντός της ΓΑΔΘ αποτύπωσαν τα αξεπέραστα προβλήματα που παρουσιάζουν οι Υπηρεσίες και δη οι μάχιμες.

Γίναμε μάρτυρες του πρωτοφανούς φαινομένου να επιθυμούν να αποχωρήσουν ταυτόχρονα τόσοι Αστυνομικοί από την Ομάδα ΔΙΑΣ. Η οριακή υπηρεσιακή κατάσταση και οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, έχουν αποκαρδιώσει τους Αστυνομικούς και δυσκολεύουν την επίτευξη του έργου τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται επεισόδια στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Εδώ και χρόνια, το τριήμερο έναρξης της Έκθεσης επιλέγεται όχι μόνο για να εκφραστούν ειρηνικές φωνές αντίδρασης, αλλά ως πεδίο δράσης θερμόαιμων που προκαλούν καταστροφές.

Τα τελευταία χρόνια, οι εσωτερικές μεταθέσεις εντός της ΓΑΔΘ έχουν ακριβώς την ίδια χροιά. Γι’ ακόμα μια φορά η Ηγεσία κινήθηκε στην πεπατημένη και δεν διαφοροποίησε ουσιαστικά τον υπηρεσιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ και την καινοτόμα πλατφόρμα αντιμετώπισης και καταπολέμησης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, www.LiveWithoutBullying.com, πραγματοποίησε ενημερωτική Ημερίδα με εισηγήτρια την ειδικά εκπαιδευμένη ψυχολόγο, κ. Ράνια Φιλίππου.

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (ΔΑΕΘ), Ταξίαρχο κ. Γεώργιο ΔΟΥΒΑΛΗ, για να διερευνήσει το κατά πόσο έγιναν κάποια θετικά βήματα για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το προσωπικό. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της συνάντησης ήταν αποκαρδιωτικά.