Ανακοινώσεις Ε.Α.Υ.ΘΕΣ.

Λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του Προέδρου της Ένωσης, υπό την αιγίδα της ΠΟΑΣΥ, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και την καταγγελία μας για τις αλλεπάλληλες παρατυπίες στον χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού της ΓΑΔΘ, η πραγματικότητα ήρθε να μας επιβεβαιώσει.

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μετά από παράπονα των μελών μας, πραγματοποίησε επίσκεψη στο πολύπαθο Α.Τ. Λευκού Πύργου.

Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του ανοιχτού Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κου Δημητρίου ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ στην 83η ΔΕΘ, το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης άδραξε την ευκαιρία και  συνομίλησε μαζί του.

Στη δικαιοσύνη κατέφυγε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για τις συνθήκες που επικρατούν στα αστυνομικά κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων της Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ζητώντας την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται επεισόδια στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Εδώ και χρόνια, το τριήμερο έναρξης της Έκθεσης επιλέγεται όχι μόνο για να εκφραστούν ειρηνικές φωνές αντίδρασης, αλλά ως πεδίο δράσης θερμόαιμων που προκαλούν καταστροφές.

Εν έτη 2018, η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να ταλαιπωρείται από γραφειοκρατικές διαδικασίες που λειτουργούν εις βάρος της επίτευξης της αποστολής της. Καθημερινά, οι Υπηρεσίες έρχονται αντιμέτωπες μ’ ένα δυσλειτουργικό σύστημα που δεν επιτρέπει την εξεύρεση άμεσων και ευέλικτων λύσεων στο ζήτημα των δαπανών για αναλώσιμα και πολλά άλλα τρέχοντα πάγια ζητήματα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ και την καινοτόμα πλατφόρμα αντιμετώπισης και καταπολέμησης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, www.LiveWithoutBullying.com, πραγματοποίησε ενημερωτική Ημερίδα με εισηγήτρια την ειδικά εκπαιδευμένη ψυχολόγο, κ. Ράνια Φιλίππου.

Το τελευταίο διάστημα το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει φέρει στην επιφάνεια τα τεράστια λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της ΓΑΔΘ (με κορωνίδες την Διεύθυνση Αστυνομίας και Αλλοδαπών), και είχε προ πολλού διαμηνύσει στην πολιτική και φυσική Ηγεσία την ανάγκη ενίσχυσης της Θεσσαλονίκης με νέους Αστυνομικούς.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Υποστήριξης Ζωής (Ε.Κ.Υ.Ζ.), διοργανώνει «Ημερίδα σε θέματα Πρώτων Βοηθειών» την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10:00 στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.