Ανακοινώσεις Ε.Α.Υ.ΘΕΣ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης τίμησε την μνήμη των Αστυνομικών που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, τελώντας τρισάγιο στο Ιερό παρεκκλήσι των Αγίου Δημητρίου & Αγίου Αρτεμίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης απέστειλε έγγραφο προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ, για την ανάγκη ενίσχυσης της ΓΑΔΘ με αστυνομικό προσωπικό ενόψει των τακτικών μεταθέσεων.

Το Α’ Ψυχοσάββατο κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως Ημέρα τιμής και μνήμης των Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος.

Ένα μήνα μετά την έκδοση των αναλυτικών σημειωμάτων αποδοχών βάσει του νέου μισθολογίου, και ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση για το αν θα αποκατασταθεί η άδικη περικοπή των επιδομάτων εις βάρος των Αστυνομικών που υπηρετούν στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα.

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. Ανδρέα ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ, μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.  Σε κλίμα συνεργασίας, τα μέλη του Προεδρείου ανέλυσαν στον κ. Επιθεωρητή ορισμένα καίρια προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό της ΓΑΔΘ και επιβάλλουν τη συμμετοχή της Ηγεσίας για την επίλυσή τους.

Για πρώτη φορά, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των μελών της και η ανταπόκριση ήταν παραπάνω από θερμή.

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Νομικό Σύμβουλο κ. Θάνο Χαριστό, τον Μάρτιο του 2016 κατατέθηκε αγωγή κατά των υπευθύνων για τις σωματικές βλάβες που υπέστησαν δώδεκα Αστυνομικοί κατά την λήψη μέτρων τάξης σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη στιγμή, το Προεδρείο στήριξε τα νόμιμα δικαιώματα των τραυματιών-μελών της, όπως πράττει διαχρονικά.

Δυο χρόνια μετά, η ελληνική δικαιοσύνη καταδίκασε τους υπευθύνους της ΠΑΕ και δικαίωσε δυο συναδέλφους μας που τραυματίστηκαν σοβαρά και όρισε την αποζημίωση αυτών.

Η δικαίωση αυτή είναι σταθμός, και σηματοδοτεί νέες διεκδικήσεις για την πιστή εφαρμογή των νόμιμων δικαιωμάτων των εργαζόμενων Αστυνομικών στα γήπεδα.

Όπως αποδείχτηκε, τα ελληνικά δικαστήρια είναι άτεγκτα και δεν υιοθετούν την προσφιλή και εύκολη λύση της επίρριψης ευθυνών στην Ελληνική Αστυνομία για την σημερινή κατάσταση του ελληνικού αθλητισμού. Η θλιβερή πραγματικότητα των ελληνικών γηπέδων πρέπει να τερματιστεί άπαξ δια παντός, βάσει συλλογικών προσπαθειών, όπως έχει γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η σημερινή δικαστική απόφαση είναι μόνο το πρώτο βήμα.

Επειδή, ο κατάλογος των επεισοδίων βίας στα ελληνικά γήπεδα είναι μακρύς και δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για την ριζική επίλυση του προβλήματος, τον λόγο πλέον έχει η ελληνική δικαιοσύνη.

Ως εκ τούτου, υπενθυμίζουμε ότι η Ένωσή μας κατέθεσε έτερη μηνυτήρια αναφορά, σχετικά με την καταλληλότητα του γηπέδου και την έκθεση σε κίνδυνο ζωής των Αστυνομικών-μελών μας κατά τον τελικό του ελληνικού κυπέλλου ποδοσφαίρου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Θεσσαλονίκη, 31 Ιανουαρίου 2018

Ο Πρόεδρος

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, οι διμοιρίες της ΔΑΕΘ εφοδιάστηκαν με εξειδικευμένα σακίδια πρώτων βοηθειών, τα οποία περιέχουν υλικά για την αντιμετώπιση βαριών αιμορραγικών και βαλλιστικών τραυμάτων. Η ίδια προσφορά έγινε νωρίτερα και σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της ΓΑΔΘ.

Ο υποτυπώδης αριθμός των φετινών τακτικών μεταθέσεων μπορεί να μην αιφνιδίασε κανέναν, είναι όμως ακόμα μια απόδειξη ότι η υπηρεσιακή απαξίωση έχει γίνει κανόνας.

Το τελευταίο διάστημα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, φοβούμενη την επανάληψη του φαινομένου της μη ενίσχυσης της ΓΑΔΘ μέσω των τακτικών μεταθέσεων (σενάριο το οποίο δυστυχώς επιβεβαιώθηκε), συναντήθηκε με πρόσωπα της φυσικής και πολιτικής Ηγεσίας και ανάδειξε τους τεράστιους υπηρεσιακούς σκοπέλους που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης.

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τα συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος (ΥΤΕΒΕ) και συνομίλησε με το προσωπικό.