ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο ΑΘΑΝΑΣΑΚΟ, στην οποία παρέστησαν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΕΑΥΘ, οι οποίοι υπηρετούν στην εν λόγω Διεύθυνση.

Πρώτο και κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσαν οι διάτρητες και προβληματικές ενδοεπικοινωνίες της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό το έργο των αστυνομικών και δεν είναι λίγες οι φορές όπου σε δύσκολα περιστατικά συνάδελφοι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με το κέντρο. Αποτελεί μονόδρομο η ανάληψη πρωτοβουλιών από την Ηγεσία ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και δαπάνες ώστε να προχωρήσει η εγκατάσταση ψηφιακού συστήματος ενδοεπικοινωνίας.

Αναφερθήκαμε για πολλοστή φορά στο θέμα της λειψανδρίας αστυνομικού προσωπικού, ειδικότερα στις ομάδες ΔΙΑΣ και Ζ, καθώς επίσης και στον απαρχαιωμένο στόλο αφού μεγάλο ποσοστό των δικύκλων υπερβαίνουν τα 15 έτη.

Εν συνεχεία, προτείναμε την ένταξη των περιπολικών στην εκπαίδευση του Β’ ΤΑΕ, πρακτική που ισχύει στην Άμεση Δράση Αττικής εδώ και χρόνια, με αποκλειστικό σκοπό την ενιαία εκπαίδευση των υπηρετούντων στην Άμεση Δράση, η οποία θα επιφέρει και μεγαλύτερη ομοιογένεια σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Τέλος, εκφράσαμε την αντίθεση μας στις στατικές ομάδες σε πολλά σημεία της πόλης, με αφορμή και την τελευταία επίθεση εναντίον συναδέλφου μας. Η ακινητοποίηση περιπολικών και δικύκλων, πέραν του ότι μειώνει την αστυνόμευση στην πόλη, εκθέτει σε πολλαπλούς κινδύνους το αστυνομικό προσωπικό.

Αυτό που ζητήθηκε από την Διοίκηση της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης είναι να ληφθούν πρωτοβουλίες, τόσο για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και για ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να αντιστραφεί η αποκαρδιωτική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην εν λόγω Διεύθυνση.

Θεσσαλονίκη, 3 Ιουλίου 2024

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος            ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                             6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά