ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, για ενίσχυση της ΓΑΔΘ με 200 Αστυνομικούς μέσω του πίνακα μεταθέσεων και την επαναφορά των 6700 κενών οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν.

    

Κύριε Υπουργέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης χαιρετίζει την πρωτοβουλία σας για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας δίκυκλης αστυνόμευσης, η οποία θα βασιστεί στο πρότυπο της ΔΡΑΣΗΣ Αθηνών.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η δίκυκλη αστυνόμευση έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη και καταστολή της μικροεγκληματικότητας, καθώς οι μηχανοκίνητες ομάδες είναι πιο ευέλικτες, πιο γρήγορες και πιο αποτελεσματικές. Ωστόσο, ένα σημαντικό ζήτημα που εγείρεται είναι ο τρόπος στελέχωσης αυτών.

Ως Ένωση έχουμε θίξει πολλάκις την έλλειψη προσωπικού στη ΓΑΔΘ και τα προβλήματα που επιφέρει στη λειτουργία των Υπηρεσιών. Δυστυχώς, ο χρόνος μας δικαίωσε και σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Πριν από λίγες ημέρες, τέθηκε σε λειτουργία η νέα πτέρυγα του αεροδρομίου «Μακεδονία», διπλασιάζοντας την έκταση των κτιριακών εγκαταστάσεών του, ενώ στο άμεσο μέλλον επίκειται η περαιτέρω επέκταση και αναμόρφωση του αερολιμένα. Πλέον, οι νέες διαμορφούμενες απαιτήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω αποσπάσεων, παρά επιβάλλουν τον διπλασιασμό των οργανικών θέσεων του οργανογράμματος της ΔΑΚΑΘ και την ενίσχυσή της με μόνιμο προσωπικό.

Στην ίδιο πνεύμα, η απόφασή σας για σύσταση νέων ομάδων ΟΠΚΕ, βοήθησε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά ειδικές μορφές παραβατικότητας που καταγράφονταν σε συγκεκριμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης, πλην όμως, ακόμα και σήμερα, το προσωπικό που τις απαρτίζει είναι 50 Αστυνομικοί αποσπασμένοι από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις. Επειδή το καθεστώς αυτών των αποσπάσεων έχει πάρει μόνιμο χαρακτήρα και η παράτασή τους είναι δημοσιονομικά κοστοβόρα, πρέπει να προβλεφθεί η αντικατάσταση των αποσπασμένων Αστυνομικών με μόνιμο προσωπικό.

Κύριε Υπουργέ,

Διαχρονικά αποτελείτε υπέρμαχο της εισαγωγής νέων μορφών αστυνόμευσης ως μέσο για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι η εκάστοτε δημιουργία νέων Υπηρεσιών ή ομάδων αστυνόμευσης γίνεται χωρίς να έχει προβλεφθεί η ανάλογη αύξηση των οργανικών θέσεων. Τουναντίον, στο πρόσφατο παρελθόν εν μια νυκτί καταργήθηκαν, άκριτα και οριζόντια, 6700 κενές οργανικές θέσεις πανελλαδικά εκ των οποίων άνω των 1000 ήταν της ΓΑΔΘ. Η ενέργεια αυτή, σε συνδυασμό με τις φειδωλές μεταθέσεις, προκάλεσε αξεπέραστες δυσλειτουργίες στην κατανομή της αστυνομικής δύναμης εντός των Διευθύνσεων.

Για να μην προκληθεί επιπλέον διατάραξη της λειτουργίας των Υπηρεσιών της ΓΑΔΘ, η Ένωσή μας προτείνει την άμεση επαναφορά των 6700 κενών οργανικών θέσεων και την στελέχωση της ΓΑΔΘ με μόνιμο προσωπικό και ειδικότερα με 200 Αστυνομικούς από τον πίνακα των τακτικών μεταθέσεων, ώστε να καλυφθούν οι νέες ανάγκες και τα μεγάλα υπηρεσιακά κενά που έχουν δημιουργηθεί, και να διακοπούν επιτέλους οι παρατεταμένες αποσπάσεις.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι καμία προσπάθεια δεν θα ευοδωθεί πλήρως, εάν δεν ληφθεί η γενναία απόφαση για ορθή ανακατανομή του προσωπικού της ΓΑΔΘ εντός των Διευθύνσεων της, με την παράλληλη διακοπή των αποσπάσεων από τις υπερπλήρεις Υπηρεσίες και την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας.

Θεσσαλονίκη, 25 Ιουνίου 2020

           

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος          ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                         6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά