ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Τσαϊρίδης, αποδέχτηκε την πρόσκληση και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, κ. Παντελή Τσακίρη. Αφορμή της συνάντησης στάθηκε η επίθεση σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο.

Κατά κύριο λόγο, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην έλλειψη αστυνόμευσης, η οποία έχει επιφέρει αίσθημα ανασφάλειας στους δημότες και έχει δώσει πεδίο δράσης σε παραβατικά άτομα. Ο Πρόεδρος της Ένωσης επισήμανε ότι το ΤΑ Ωραιοκάστρου, όπως και τα περισσότερα Τμήματα Ασφαλείας, παρουσιάζει έλλειψη προσωπικού. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί μια εποχούμενη περιπολία ανά 8ωρο και εκτελείται μια κοινή περιπολία του ΤΑ Ωραιοκάστρου και του ΤΑ Δέλτα. Αυτό είναι δώρο άδωρον, καθώς δημιουργεί μια αχανή περιοχή αστυνόμευσης, που εμπεριέχει 2 βιομηχανικές περιοχές και δεν μπορεί να καλυφθεί από ένα και μόνο όχημα.
Ο κ. Δήμαρχος από πλευράς του, ανέφερε ότι έχει τη βούληση να βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό των αστυνομικών Υπηρεσιών, παραχωρώντας στην Ελληνική Αστυνομία κτιριακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Ωραιοκάστρου. Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε, παρά τις επιστολές που έχει αποστείλει προς την φυσική και πολιτική Ηγεσία του Σώματος, ακόμα δεν έχει λάβει κάποια απάντηση.
Θα περιμέναμε ότι η Ηγεσία μας θα αξιοποιούσε άμεσα μια τόσο γενναιόδωρη κίνηση, ιδίως όταν η αναδιάρθρωση της Αστυνομίας το 2017, βασίστηκε αποκλειστικά στην άνευ κόστους στέγαση των Υπηρεσιών. Καθώς, αρκετά Τμήματα φιλοξενούνται σε κακοσυντηρημένα και επισφαλή κτίρια, ελπίζουμε ότι η Ηγεσία θα αποκριθεί θετικά στην πρόταση του κ. Δημάρχου.
Κλείνοντας, τονίσαμε ότι πάγια θέση της Ένωσής μας είναι η ουσιαστική ενίσχυση των ΑΤ και ΤΑ, τα οποία αποτελούν “κύτταρο” της αστυνόμευσης και “βιτρίνα” της ΕΛΑΣ. Για να έχουμε ασφαλείς Δήμους και χαμηλούς δείκτες μικροεγκληματικότητας, τα Τμήματα πρέπει να είναι υπέρπληρη και όχι ελλειμματικά.

     

  Θεσσαλονίκη, 5 Ιανουαρίου 2021

   

Ο Πρόεδρος                Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος      ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                   6948753589

  

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά