Η δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων 21 συναδέλφων μας (πολλοί εξ αυτών είναι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της Θεσσαλονίκης) σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έρχεται να προστεθεί στις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν δεχτεί ορισμένοι συνάδελφοί μας στις οικίες τους, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταδίκασε και καταδικάζει την άδικη στοχοποίηση του αστυνομικού προσωπικού. Οι βεβιασμένες γενικεύσεις που εξισώνουν όλους τους Αστυνομικούς και τους ταυτίζουν με τους επίορκους που το Σώμα οφείλει να απομακρύνει από τις τάξεις του, οδηγούν σε μια εσφαλμένη εντύπωση που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το έργο που καθημερινά παράσχουν χιλιάδες Αστυνομικοί για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια είναι αδιαμφισβήτητο και δεν μπορεί να σπιλωθεί.

Η στρεβλή εικόνα που παράγεται για την Ελληνική Αστυνομία είναι σημείο των καιρών, και συνυπεύθυνη είναι η πολιτική και φυσική Ηγεσία που κατά κανόνα «σφυρίζει αδιάφορα» για όλα τα σημαντικά ζητήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον όταν πριν από λίγους μήνες σημειώθηκαν εκρήξεις σε οικίες συναδέλφων μας. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες επέδειξαν κατ’επίφαση το ενδιαφέρον τους, το οποίο ήταν βραχύβιο και δεν έδωσε καμία ουσιαστική λύση. Από τη άλλη πλευρά, τα πολιτικά κόμματα δεν μπήκαν στον κόπο να καταδικάσουν επίσημα τις επιθέσεις. Αντιθέτως, όταν η Ένωση ανέδειξε το ζήτημα και πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ορισμένοι πολιτικοί βιάστηκαν να μας κατηγορήσουν ότι είχαμε αντιπολιτευτικά κίνητρα, κρύβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί γι’ακόμα μια φορά.

Η ευθύνη της σημερινής κατάστασης και όσων έπωνται, σας βαραίνει όλους. Κι όταν λέμε όλους εννοούμε τους Βουλευτές, την Ηγεσία και κυρίως τον Υπουργό που με τις δηλώσεις, τη στάση και τις αποφάσεις σας έχετε βάλει την Αστυνομία απέναντι στην κοινωνία. Κύριοι, δεν έχετε κάνει το παραμικρό για την προστασία του Έλληνα Αστυνομικού. Τόσα χρόνια ακούμε για αναδιαρθρώσεις, λευκές Βίβλους και εκσυγχρονισμό αλλά εμείς ζούμε άλλη πραγματικότητα. Η δική μας ημέρα περιέχει φυλάξεις άδειων κτιρίων, διαλυμένες Υπηρεσίες και πάρεργα.

Πλέον, η ολιγωρία σας είναι χαρακτηριστική. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει λάβει την πρωτοβουλία να κλείσει η εν λόγω σελίδα αντιεξουσιαστών, όταν εδώ και χρόνια, ο συγκεκριμένος ιστότοπος εκφράζει ακραίες αντιδημοκρατικές απόψεις, υποκινεί, οργανώνει πράξεις βίας και λειτουργεί σαν ορμητήριο για παραβατικές ενέργειες κατά δημόσιων λειτουργών.

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να θεσπιστούν ως ιδιώνυμα τα εγκλήματα τα οποία τελούνται σε βάρος αστυνομικών κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους;

Είτε το αποδέχεστε είτε όχι, είστε όλοι συνυπεύθυνοι γι’ αυτήν την κατάσταση διότι η κύρια ασχολία σας είναι τα επικοινωνιακά παιχνίδια και όχι η ουσία.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει αναθέσει την υπόθεση στο νομικό της Τμήμα και σύντομα θα απευθυνθεί στα ανώτατα δικαστικά όργανα, έχοντας τη βεβαιότητα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα προστατέψει τους συναδέλφους μας και τον Έλληνα Αστυνομικό εν γένει.

Θεσσαλονίκη, 16 Ιουλίου 2021