Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτριος Κούβελας, επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Θεσσαλονίκης και συνομίλησε με μέλη του Προεδρείου για όλα τα ζητήματα που απασχολούν στο αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ.

Αρχικά, αναφέρθηκε η πρόσφατη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων 21 συναδέλφων μας σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και όσα συνεπάγεται για την ασφάλεια αυτών και των οικογενειών τους. Ο κ. Κούβελας ήταν ήδη ενήμερος, καθώς την ημέρα του συμβάντος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης και καταδίκασε την άδικη στοχοποίηση των συναδέλφων μας.

Αμφότεροι συμφώνησαν ότι όσο δεν θεσπίζεται ένα αυστηρότερο πλαίσιο ποινών για όσα αδικήματα τελούνται εις βάρος των Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος, θα συντηρείται η αίσθηση ατιμωρησίας που γεννά ασυδοσία και περαιτέρω εντάσεις.

Εν συνεχεία, τέθηκαν προς συζήτηση οι πάγιες προτάσεις της Ένωσης για αύξηση της οργανικής δύναμης της ΔΑΚΑΘ, η αύξηση του πλαφόν των νυχτερινών ωρών εργασίας του αστυνομικού προσωπικού και η θέσπιση ενός δίκαιου Κώδικα Εσωτερικών Μεταθέσεων.

Ο κ. Κούβελας, αποδεχόμενος το δίκαιο των αιτημάτων μας, ανέφερε ότι οι Αστυνομικοί εδώ και δυο χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για κάθε κοινωνικό ζήτημα που ανακύπτει, αλλά δυστυχώς δεν έχουν ανταμειφθεί στο βαθμό που τους αναλογεί. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επαφή με το Προεδρείο για να ενημερώνεται και να προωθηθεί αρμοδίως τις θέσεις και προτάσεις μας.

Ως Ένωση, στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου, θα συνεχίσουμε τις επαφές με όλα τα πολιτικά πρόσωπα, πλην όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί λύσεις σε μια σειρά σοβαρών προβλημάτων, ακόμα κι αν αυτές δεν επιφέρουν δημοσιονομικό κόστος. Αυτό αποτελεί ακόμα μια απόδειξη της έλλειψης πολιτικής βούλησης και της αδιαφορίας αυτών που κατέχουν θέσεις ευθύνης.

Θεσσαλονίκη, 26 Ιουλίου 2021