ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση των Προεδρείων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κο Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Από τα πρώτα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν η εφαρμογή της Δικαστικής Αστυνομίας και το τι αρμοδιότητες θα έχει. Όπως μας ενημέρωσε ο κος Υπουργός, η ίδρυση του συγκεκριμένου Νόμου θα συμβάλει στην απεμπλοκή των Αστυνομικών Δυνάμεων  από τις επιδόσεις εγγράφων καθώς επίσης και από την φύλαξη των Δικαστικών Μεγάρων.

 Προτάσεις οι οποίες είχανε κατατεθεί και από την Π.Ο.Α.ΣΥ τόσο στις επιτροπές όσο και σε δια ζώσης συναντήσεις με το συναρμόδιο  Υπουργείο. 

Η απαλλαγή από τα συγκεκριμένα καθήκοντα, θα έχει θετική επίδραση στην ενίσχυση των περιπολιών και κατ’ επέκταση  στη Δημόσια Ασφάλεια.

Τέθηκε στον κο Υπουργό, το ζήτημα των τηλεδίκων, όπου, όπως μας ανέφερε το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι έτοιμο και σύντομα θα γίνει παρουσίαση αυτού.

Εν συνεχεία τα δύο Προεδρεία, έθεσαν το ζήτημα των παρεπόμενων ποινών που προβλέπονται  για κατηγορούμενους για τα αδικήματα περί Αθλητικής Βίας και οι οποίες έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Τμημάτων.

Σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει διαπιστωθεί από τα Νομικά Τμήματα των Ενώσεών μας, αποτελεί το γεγονός ότι οι αστυνομικοί οδηγοί των περιπολικών και των δίκυκλων οι οποίοι εμπλέκονται σε τροχαίο με τραυματισμό , διώκονται ποινικά αυτεπαγγέλτως, παρά το γεγονός ότι οι παθόντες δεν επιθυμούν την ποινική τους δίωξη, αφου οι αστυνομικοί αντιμετωπίζονται ως επαγγελματίες οδηγοί .

Επίσης, ένα πάγιο αίτημα που έχει κατατεθεί και μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, είναι η αυστηροποίηση των ποινών για επιθέσεις εναντίον Αστυνομικών Δυνάμεων εν ώρα Υπηρεσίας.

Τέλος, τονίσαμε την αναγκαιότητα περιορισμού της ποινικής συνδιαλλαγής μεταξύ των δραστών και θυμάτων, σε περιπτώσεις που οι δράστες υποκύπτουν στα ίδια αδικήματα πάνω από μία φορά.

Ο κος Υπουργός άκουσε με προσοχή τις προτάσεις μας, και ελπίζουμε στην υιοθέτηση αυτών, οι οποίες θεωρούμε ότι θα συμβάλουν δραστικά στον περιορισμό των επιθέσεων που λαμβάνουν χώρα εναντίον των Αστυνομικών Δυνάμεων, ενώ θα βελτιώσουν και τις εργασιακές συνθήκες των συναδέλφων μας.

Θεσσαλονίκη, 04 Νοεμβρίου 2022

         

  Ο Πρόεδρος                 Ο Πρόεδρος

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος         ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ιωάννης

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά