ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης χαιρετίζει την εξαγγελία του νέου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, η οποία δικαιώνει την στάση μας σχετικά με την ίδρυση και τον τρόπο λειτουργίας της.

Από την πρώτη στιγμή αντιταχθήκαμε με ξεκάθαρα επιχειρήματα στο θεσμό αυτό, συνεπικουρούμενοι από την ΠΟΑΣΥ, η οποία ήταν η μόνη Ομοσπονδία που αντέδρασε σθεναρά στην ίδρυση της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Όπως ορθά αναφέραμε πρώτοι από όλους, οι πρυτανικές αρχές οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και να λάβουν πρωτοβουλίες για την φύλαξη και την εξασφάλιση της ευταξίας εντός των πανεπιστημιακών χώρων. Σαφώς, η αστυνομία πρέπει να επεμβαίνει άμεσα οποτεδήποτε απαιτηθεί για να επιβάλει την τάξη και να συλλαμβάνει κακοποιά στοιχεία, αλλά όχι για κάθε ζήτημα που προκύπτει και την απομακρύνει από την αποστολή της.

Ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, η ερμαφρόδιτη υλοποίηση του συγκεκριμένου θεσμού επέφερε μόνο ένα απτό, πλην όμως απαράδεκτο, αποτέλεσμα, το οποίο είναι η ακινητοποίηση δυο διμοιριών της ΔΑΕΘ, επί 24ωρου βάσεως, για τη φύλαξη μιας βιβλιοθήκης που βρίσκεται εδώ και δυο χρόνια υπό κατασκευή και τη φύλαξη 4-5 τουρνικέ στο κτίριο διοίκησης.

Αναμένουμε ότι η φυσική Ηγεσία θα επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά και θα αποσύρει επιτέλους τις διμοιρίες από τα παραπάνω σταθερά σημεία.

Τέλος, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την τελευταία εξαγγελία του Υπουργού σχετικά με την εισαγωγή των ιδιωτών στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. αποκλειστικά και μόνο μέσω πανελληνίων εξετάσεων, ένα πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας αλλά και απαίτηση μεγάλου μέρους του προσωπικού.

Θεσσαλονίκη, 12 Ιουλίου 2023

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά