ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 1 Μαρτίου 2017

 

   Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε σήμερα με τον Διευθυντή Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. ΝΤΕΛΗ Στυλιανό. Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν όλες τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης και τονίστηκαν οι ιδιαιτερότητες της καθεμίας.

   Συγκεκριμένα, το Προεδρείο μας ανέφερε τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων. Ιδίως σε μια Υπηρεσία όπως η Άμεση Δράση, που το έργο της είναι συνυφασμένο με την έγκαιρη και ασφαλή συνδρομή σε ανακύψαντα περιστατικά, χωρίς τα κατάλληλα οχήματα η επίτευξη των στόχων της Υπηρεσίας καθίσταται δυσκολότερη και γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την κατά το δυνατό καλύτερη κατάσταση των οχημάτων και μοτοσυκλετών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

   Στον κ. Ταξίαρχο μεταφέραμε την δυσαρέσκεια πολλών συναδέλφων που διατίθενται διαρκώς στη φύλαξη κέντρων φιλοξενίας προσφύγων με το ιδιωτικό τους όχημα,χωρίς να έχει προβλεφθεί συγκεκριμένο σημείο παραμονής τους εντός του χώρου που να πληροί τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Αυτό όπως είναι αντιληπτό, δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα για την ασφάλεια τους και πρέπει να εξευρεθεί λύση.

   Η έλλειψη οχημάτων είναι επίσης αισθητή στην ομάδα ΔΙΑΣ, καθώς απαιτείται ανανέωση αρκετών μοτοσυκλετών. Παρά τα λιγοστά μέσα και τις τεράστιες υπηρεσιακές ανάγκες, οι συνάδελφοι της ΔΙΑΣ συνεχίζουν να απασχολούνται σε αθλητικές εκδηλώσεις και άλλα πάρεργα. Η ομάδα ΔΙΑΣ επιβάλλεται να απασχολείται σε υπηρεσιακά αντικείμενα που συνάδουν με την φύση της και εμπνέουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

   Ο κ. Ταξίαρχος μας ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για την αποδέσμευση των συναδέλφων από τη φύλαξη στόχων και την διάθεση τους σε εποχούμενες περιπολίες εντός της πόλης όπου υπάρχουν μεγάλες υπηρεσιακές ανάγκες.

   Το Προεδρείο μας επισήμανε την ύπαρξη μοτοσυκλετών άνω 20ετίας στην Ομάδα ΖΗΤΑ, οι οποίες παρά τα χιλιάδες χιλιόμετρα χρησιμοποιούνται ακόμα. Σε προηγούμενη συνάντηση της Ένωσης με τον κ. Γενικό είχε προταθεί από το Προεδρείο μας η ανακατανομή των διαθέσιμων μοτοσυκλετών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης για να είναι πιο εύχρηστες και λειτουργικές. Σήμερα μας ανακοινώθηκε από τον κ. Ταξίαρχο ότι υιοθετήθηκε η πρότασή μας και πολύ σύντομα θα αρχίσει η υλοποίησή της.

   Ωστόσο, ελλείψεις παρατηρούνται και στην προμήθεια στολών και λοιπών εφοδίων του προσωπικού. Ιδιαίτερα, σε συναδέλφους των πληρωμάτων των περιπολικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης δεν έχει χορηγηθεί ποτέ στολή ή κάποιο άλλο εφόδιο, ενώ στην ομάδα ΔΙΑΣ δεν έχει προβλεφθεί η αντικατάσταση των στολών τους παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει η προβλεπόμενη εξαετία. Όλα αυτά επιβαρύνουν ιδιαίτερα την οικονομική κατάσταση των συναδέλφων που ενώ τους γίνονται οι μισθολογικές κρατήσεις για την ένδυση, δεν προμηθεύονται πλέον τα δημόσια είδη που δικαιούνται. Ο κ. Ταξίαρχος μας γνωστοποίησε ότι έχουν κατατεθεί αρμοδίως τα απαιτούμενα έγγραφα για την έγκριση κονδυλίων που αφορούν την ένδυση του προσωπικού και γενικά την υλικοτεχνική υποδομή. Η Υπηρεσία βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης του Α.Ε.Α. για να καλυφθούν οι ανάγκες των συναδέλφων.

   Τέλος, το Προεδρείο αναφέρθηκε στην δωρεά εξειδικευμένων φαρμακείων που έκανε στις ομάδες ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ της Δ/νσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης για την ασφάλεια των συναδέλφων και την καλύτερη δυνατή εκπλήρωση του έργου τους. Επειδή η χρήση των υλικών που περιλαμβάνουν τα φαρμακεία απαιτεί ειδική εκπαίδευση, προτάθηκε στον κ. Ταξίαρχο η εκπαίδευση των Αστυνομικών της ομάδας ΖΗΤΑ στην παροχή πρώτων βοηθειών σε ένοπλα περιστατικά. Έτσι, όλοι οι συνάδελφοι θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τη δωρεά της Ένωσης για την καλύτερη αυτοπροστασία τους. Ο κ. Ταξίαρχος μας διαβεβαίωσε ότι η εκπαίδευση έχει προγραμματιστεί και θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

   Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας και βάσει του γόνιμου διαλόγου που είχαμε με τον κ. Ταξίαρχο προσβλέπουμε στην υλοποίηση των λύσεων που αμφότερα δόθηκαν.

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά