ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

   Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ.

  Το Προεδρείο έθεσε στον κ. Στρατηγό το μείζον ζήτημα της μείωσης των διμοιριών της ΔΑΕΘ και όσα αυτό επιφέρει στην λειτουργία της Υπηρεσίας. Όπως μας ενημέρωσε, έχει ήδη ξεκινήσει η σύσταση διμοιριών με συναδέλφους από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της περιφέρειας, κι αυτό θα οδηγήσει στην μερική απεμπλοκή των διμοιριών της ΔΑΕΘ. Όσον αφορά τις ΟΠΚΕ, μας ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα σχετική ενημέρωση για τη συνέχιση ή μη της διάθεσής τους.

  Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε στον κ. Επιτελάρχη τις εξελίξεις στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη. Αν και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης έχει μειώσει το αριθμό των απασχολούμενων συναδέλφων στα κέντρα για την καλύτερη αστυνόμευση της πόλης, εντούτοις αρκετοί συνάδελφοί μας απασχολούνται καθημερινά ακόμα και σε κέντρα φιλοξενίας που παρατηρείται ολική αποχώρηση των προσφύγων. Για τα συγκεκριμένα κέντρα, ζητήσαμε να προσδιοριστεί άμεσα αν θα φιλοξενήσουν εκ νέου πρόσφυγες και σε αρνητική περίπτωση να διακοπεί η άσκοπη διάθεση των συναδέλφων.

  Σχετικά με την επικείμενη αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών, ενημερωθήκαμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει σε όλη την επικράτεια. Καθώς σε πολλά καίρια ζητήματα που έχουν προκύψει βλέπουμε ότι δεν υπάρχει σαφής σχεδιασμός, εκφράσαμε στον κ. Επιτελάρχη τις ενστάσεις μας και διατυπώσαμε επιμέρους παρατηρήσεις για τις Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ. Επίσης, με αφορμή την αναδιάρθρωση, προτείναμε την εγκατάσταση φυσικού αερίου σε όσα κτίρια θα στεγάσουν τις Υπηρεσίες, εφόσον υπάρχει δυνατότητα. Έτσι, θα δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης των κτιρίων, και δεν θα αντιμετωπίσουμε ξανά φαινόμενα σαν του φετινού χειμώνα, όπου με πολικές θερμοκρασίες οι Αστυνομικές Υπηρεσίες δεν είχαν θέρμανση.

  Τέλος, αναφερθήκαμε στην αναγκαιότητα αναθεώρησης της φύλαξης σταθερών στόχων, όπως επίσης και στην απόσυρση των διμοιριών της ΔΑΕΘ από τη φύλαξη αυτών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αποστολή των αστυνομικών είναι η εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, και ως εκ τούτου δεν νοείται εκατοντάδες αστυνομικοί να εξαντλούν τα καθήκοντά τους στη φύλαξη κτιρίων και προσώπων.

  

 Θεσσαλονίκη, 15 Μαρτίου 2017

 

 

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά