ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας, που αποτελεί μια από τις κεντρικότερες Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ.

  Το Προεδρείο άκουσε τις θέσεις των υπηρετούντων συναδέλφων για τις αυξημένες αρμοδιότητες που τους έχουν ανατεθεί. Ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι είναι η μη έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας και η καθημερινή τροποποίησή της. Ενώ στις περισσότερες Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ εφαρμόζεται το αρθ.1 του Π.Δ. 173/2013 που ορίζει την ανακοίνωση της υπηρεσίας υποχρεωτικά σε εβδομαδιαία βάση, μέχρι σήμερα εντοπίζονται κωλύματα από την Διοίκηση του Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας να συμμορφωθεί με τα διατασσόμενα.

  Όπως μας αναφέρθηκε από την Διοικήτρια του Τμήματος, οι δυσκολίες στην έκδοση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας προκαλούνται λόγω των μέτρων τάξης για εκδηλώσεις και αθλητικούς αγώνες που στέλνονται στην Υπηρεσία κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

  Αν συνυπολογίσουμε ότι σε μόνιμη βάση το 1/3 της δύναμης του Α.Τ. απασχολείται στη φύλαξη του Δικαστικού Μεγάρου, προσώπων και γραφείων, το αστυνομικό προσωπικό που απομένει για την εκτέλεση των υπόλοιπων υπηρεσιών δεν επαρκεί. Τα καθήκοντα που βαραίνουν τους συναδέλφους είναι πολυάριθμα, σε σχέση με τις δυνατότητες του Τμήματος και οδηγούν στον αποσυντονισμό της Υπηρεσίας.

  Οι συνάδελφοι εξέφρασαν έντονα παράπονα για την υφιστάμενη κατάσταση που δεν τους επιτρέπει να οργανώσουν τις προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις τους. Επίσης, αν λάβουμε υπόψη ότι το συγκεκριμένο Α.Τ. αστυνομεύει μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης, είναι αυτονόητο ότι επιβαρύνεται προοδευτικά η ψυχική και σωματική υγεία του προσωπικού.

  Το Προεδρείο επισήμανε στην Διοικήτρια του Τμήματος τις υποχρεώσεις της και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα απευθυνθεί στην προϊστάμενη Υπηρεσία ώστε να εξευρεθεί λύση για τα προβλήματα που πηγάζουν από την καθυστέρηση της έκδοσης μέτρων τάξης.

  

Θεσσαλονίκη, 31 Μαρτίου 2017

  

 Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά