ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τα ΑΤ και ΤΑ Θερμαϊκού για να ενημερωθεί σχετικά με τα πρώτα αποτελέσματα της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών.

Το νέο ΑΤ Θερμαϊκού προέκυψε από τη συνένωση τριών Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα ο τομέας αρμοδιότητας να είναι πλέον τεράστιος και οι υπηρεσιακές ανάγκες πολλαπλάσιες.

Κι αν η αναδιάρθρωση προωθούταν ως η θεμελιώδης αλλαγή στο Σώμα που θα βελτίωνε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τα μέχρι σήμερα δείγματα γραφής είναι απογοητευτικά. Στο νέο ΑΤ Θερμαϊκού, που από σήμερα λειτουργεί κι επίσημα, παρόλο που οι οργανικές θέσεις έχουν καλυφθεί πλήρως και θα έπρεπε να διατίθενται τουλάχιστον δυο περιπολικά ανά βάρδια για να καλυφθεί ο τομέας, το προσωπικό δεν επαρκεί κι έτσι θα διατίθεται μόνο ένα περιπολικό. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι τα οχήματα που έχουν χρεωθεί στην Υπηρεσία είναι σε κακή κατάσταση κι αυτό αποτελεί ακόμα ένα σκόπελο στη λειτουργία του Τμήματος. Υπηρεσιακό πρόβλημα θα προκύψει και στην πρώτη μεταγωγή κρατουμένου, καθώς οι περιοχές που αστυνομεύονται δεν θα έχουν κανένα περιπολικό όσο διαρκεί η μεταγωγή.

Αντίστοιχα, το ΤΑ Θερμαϊκού δεν έχει χρεωθεί ακόμα περιπολικό. Αλλά κι όταν χορηγηθεί όχημα, με δυσκολία θα διατάσσεται εποχούμενη περιπολία αφού η υπάρχουσα δύναμη είναι η μισή από την προβλεπόμενη. Ουσιαστικά αναφερόμαστε σε εξαρχής υπολειτουργία της Υπηρεσίας.

Για να πραγματοποιηθούν οι μετακομίσεις των Υπηρεσιών, εργασίες ελαιοχρωματισμού και διαμόρφωσης των χώρων συνέβαλλαν σημαντικά συνεργεία του Δήμου, χωρίς την βοήθεια των οποίων θα ήταν αμφίβολο αν θα είχε επιτευχθεί η συνένωση των Τμημάτων. Ωστόσο, η οργάνωση της όλης διαδικασίας πάσχει και δεν λείπουν οι εικόνες γραφείων, βιβλιοθηκών και ντουλαπών που βρίσκονται στη μέση του δρόμου. Όπως μας αναφέρθηκε, οι συνάδελφοι συγκέντρωσαν ένα χρηματικό ποσό για την αγορά καθαριστικών και οι ίδιοι καθάρισαν τους χώρους για να ακολουθήσει η επίπλωσή τους.

Εκ του αποτελέσματος συμπεραίνουμε ότι η αναδιάρθρωση έγινε με τεράστια βιασύνη από τους ιθύνοντες νόες «στα χαρτιά», αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε σε βάθος με την πρακτική εφαρμογή της. Έτσι οδηγηθήκαμε στην σημερινή κατάσταση, με την αναδιάρθρωση να οφείλεται στην συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και στο φιλότιμο των συναδέλφων.

Κι αν έγινε τόσο γρήγορα για επικοινωνιακούς λόγους, παρότι πολλοί επισημάναμε κρίσιμα σημεία που αγνοήθηκαν, πολύ φοβόμαστε ότι από σήμερα η αστυνόμευση στη Θεσσαλονίκη οπισθοδρομεί και γρήγορα θα αποδειχθεί ότι τελικά ήταν άνθρακας ο θησαυρός.

  

 Θεσσαλονίκη, 10 Ιουλίου 2017

   

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

   

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά