ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος κ.Χρήστος ΔΡΑΓΑΤΑΚΗΣ, καθώς και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης κ. Φώτης ΔΟΜΖΑΡΙΔΗΣ.

Κατά τη συνάντηση, το Προεδρείο επισήμανε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν επιλυθεί.

Η κατάσταση των οχημάτων, με τα ελλιπώς συντηρημένα και ακινητοποιημένα περιπολικά, έχει αναγάγει την ΓΑΔΘ σε μια Διεύθυνση με «γερασμένο στόλο», με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τελευταίο παράδειγμα, που αναδεικνύει την σοβαρότητα της κατάστασης, είναι η φωτιά που ξέσπασε σε περιπολικό του Α.Σ. Σοχού ενώ βρίσκονταν εν κινήσει.

Η μη ενίσχυση της ΓΑΔΘ με προσωπικό μέσω των τακτικών και έκτακτων μεταθέσεων, έχει δημιουργήσει έντονα προβλήματα στις υπηρεσίες και θα πρέπει επιτέλους η πόλη της Θεσσαλονίκης να αντιμετωπιστεί όπως τις αρμόζει, βάσει τις αυξημένες ανάγκες οι οποίες έχουν προκύψει ειδικά τα τελευταία έτη

Η μη χορήγηση στολών στις Ομάδες ΔΙΑΣ, και στο αστυνομικό προσωπικό εν γένει, είναι ένα ζήτημα που η Ένωσή μας έχει αναδείξει σε όλους στο Αρχηγείο και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, και ζήτησε από τον κ. Γενικό Γραμματέα την παρέμβασή του.

Επίσης, μεγάλη είναι η ανάγκη για την άμεση ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης όλων των Υπηρεσιών της ΓΑΔΘ. Μέχρι σήμερα, ορισμένες Υπηρεσίες που εντάχθηκαν στο σχέδιο της αναδιάρθρωσης, είναι κυριολεκτικά «στον αέρα». Συγκεκριμένα, στην πόλη μας τα Α.Τ. Μενεμένης και Α.Τ. Αμπελοκήπων, λειτουργούν σαν μια Υπηρεσία που στεγάζεται σε δυο διαφορετικά κτίρια, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η συνένωσή τους. Αυτό, όπως είναι αυτονόητο, δημιουργεί υπηρεσιακές δυσλειτουργίες και αίσθημα σύγχυσης στο προσωπικό. Σε σύντομο διάστημα, πρέπει η Υπηρεσία να πάρει την πρωτοβουλία και προχωρήσει στην αναμενόμενη πραγματική συνένωση και συστέγαση των δυο Υπηρεσιών.

Τέλος, αναφέρθηκε η αδιάλειπτη υπηρεσιακή τακτική να χρησιμοποιούνται οι Αστυνομικοί της ΥΑΤ, καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων τους, ως «κινούμενοι στόχοι» και «ασπίδες» για τη φύλαξη κτιρίων, χωρίς τα ελάχιστα μέτρα ασφαλείας. Οι συνάδελφοι των διμοιριών επιβάλλεται, βάσει Νόμου, να διατίθενται αποκλειστικά και μόνο σε υπηρεσίες που συνάδουν με την αποστολή της Υπηρεσίας τους, ήτοι την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης εφόσον αυτή έχει διαταραχτεί.

Ο κ. Γενικός Γραμματέας από πλευράς του, όσον αφορά το θέμα των οχημάτων, μας ενημέρωσε ότι προχωράει ο διαγωνισμός ενίσχυσης της ΕΛ.ΑΣ. με 400 περίπου νέα οχήματα.


Σχετικά με την μη χορήγηση στολών στο προσωπικό και ειδικότερα στην ομάδα ΔΙΑΣ, επισήμανε ότι ο περιορισμένος προϋπολογισμός του Υπουργείου μας, έχει δημιουργήσει γενικότερα προβλήματα στην υλικοτεχνική ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ.
Μόλις το 10% του προϋπολογισμού του Υπουργείου μας απομένει για το σύνολο των υλικοτεχνικών αναγκών της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, γίνονται προσπάθειες εξεύρεσης άμεσης λύσης για τις στολές της ΔΙΑΣ, μετά και την ανάδειξη του προβλήματος από την Ένωση μας.


Για την έλλειψη προσωπικού και τον ελάχιστο αριθμό μεταθέσεων με τον οποίον ενισχύθηκε η Θεσσαλονίκη, δεσμεύθηκε ότι στις ερχόμενες τακτικές μεταθέσεις θα συμβάλλει για την ενίσχυση της ΓΑΔΘ με ικανοποιητικό αριθμό αστυνομικών.


Σχετικά με την αναδιάρθρωση, είπε ότι άμεσα θα γίνουν οι ενέργειες για την συνένωση των Τμημάτων Αμπελοκήπων-ΜενεμένηςΈντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η κατάσταση που επικρατεί στο ΑΤ-ΤΑ Λευκού Πύργου και υπάρχουν σκέψεις αναθεώρησης του συγκεκριμένου σχεδίου, για το οποίο θα κληθούμε σύντομα να εκφράσουμε τις απόψεις μας.


Τέλος, όσον αφορά την φύλαξη στόχων από σκοπούς και διμοιρίες, μας γνωστοποίησε ότι έχει συσταθεί Επιτροπή για την μετατροπή της φύλαξης στόχων από σταθερούς σκοπούς σε επιτήρηση, εγχείρημα που βρίσκει πολλές και έντονες αντιδράσεις. Οφείλει όμως, όπως ανέφερε ο ίδιος, η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να βρουν λύση και να ξεπεράσουν τους όποιους σκοπέλους, έχοντας παράδειγμα προηγμένες Ευρωπαϊκές Αστυνομίες.


Η Ένωση θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον κ. Αναγνωστάκη, ο οποίος έδειξε διάθεση εξεύρεσης ουσιαστικών και άμεσων λύσεων στα περισσότερα ζητήματα που του θέσαμε.

 

 

 

Θεσσαλονίκη, 10 Νοεμβρίου 2017

       

        

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά