ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    

Με αφορμή την παρουσία της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κας Όλγας Γεροβασίλη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου στη Θεσσαλονίκη, το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης άδραξε την ευκαιρία και συναντήθηκε μαζί τους.

Στις δυο συναντήσεις που έγιναν υπό χρονικές πιέσεις, δεδομένου του φόρτου εργασίας της κας Υπουργού και του κ. Αρχηγού, το Προεδρείο εξέθεσε σημαντικά τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς.

Στην κα Υπουργό, πρωτίστως αναφέρθηκε το φλέγον ζήτημα της μη καταβολής αναδρομικών ποσών σε 4.600 Ειδικούς Φρουρούς καθώς και Αστυφύλακες - Υπαρχιφύλακες, που προέρχονται από Ειδικούς Φρουρούς. Η κα Υπουργός μας ανέφερε ότι συμμερίζεται την ανακοίνωση του Αρχηγείου, η οποία αναπτύσσει στην πλήρη διάστασή του το ζήτημα και επεξηγεί τους λόγους που οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι δεν είναι δικαιούχοι αναδρομικών.

Η Ένωσή μας αναφορικά με τον αναβρασμό που επικρατεί, δηλώνει ότι το αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων έχει ενιαία προβλήματα και πρέπει να τα αντιμετωπίζει χωρίς διχασμούς και βαθμολογικούς διαχωρισμούς.

Εκτενής συζήτηση έγινε για τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις Αστυνομικών των ομάδων ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης και της ΔΑΕΘ στην Κέρκυρα για τη φύλαξη του ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Η κα Υπουργός δήλωσε ότι οσονούπω θα έχουμε σταδιακή απεμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων λόγω ολοκλήρωσης του έργου.

Η Ένωση διατύπωσε το αίτημά της για αεροπορική μετακίνηση του προσωπικού της ΔΑΕΘ. Η κα Υπουργός ήταν ενήμερη για το ζήτημα και δεσμεύτηκε να το υλοποιήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Στη συνάντηση με τον κ. Αρχηγό, όπου παρίστατο και το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΑΣΥ κ. Δημήτρης Παδιώτης, έγινε ειδική μνεία στις άδικες αποστρατεύσεις Αστυνομικών λόγω απουσίας από τα καθήκοντά τους πλέον του τριμήνου την τελευταία διετία ή πλέον της διετίας καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους στο Σώμα, λόγω αναρρωτικής άδειας. Η εφαρμογή του αρθ. 17 του ΠΔ 6/2018  οδήγησε στην αυτεπάγγελτη αποστρατεία πολλούς ικανούς συναδέλφους, οι οποίοι δεν επιθυμούσαν να αποχωρήσουν από το Σώμα. Αυτό έχει ως συνακόλουθο την απώλεια ικανών στελεχών, σε μια εποχή που η Ελληνική Αστυνομία έχει τεράστια έλλειψη προσωπικού και οι προσλήψεις είναι υποτυπώδεις συγκρινόμενες με τις μεγάλες υπηρεσιακές ανάγκες. Ο κ. Αρχηγός αναγνώρισε το πρόβλημα και όπως μας ανέφερε θα κατατεθεί τροποποιητική διάταξη του ΠΔ, η οποία θα άρει την αδικία.

Για το θέμα της έλλειψης οχημάτων στη ΓΑΔΘ και του πεπαλαιωμένου στόλου, ο κ. Αρχηγός μάς γνωστοποίησε ότι υπάρχει έτοιμη πρόταση από το ΑΕΑ για την ενίσχυση του Σώματος με νέα οχήματα, η οποία θα κατατεθεί αρμοδίως το νέο έτος.

Κατόπιν, συζητήθηκε ο τρόπος φύλαξης προσώπων και εγκαταστάσεων στη Θεσσαλονίκη και το απασχολούμενο αστυνομικό προσωπικό σε αυτά. Προ μηνών, η Ένωσή μας συγκέντρωσε τον ακριβή αριθμό των Αστυνομικών που εκτελούν υπηρεσία στη φύλαξη στόχων στη ΓΑΔΘ. Βάσει αυτών των στοιχείων, επισημάναμε στον κ. Αρχηγό την άμεση ανάγκη αναθεώρησης και επανεξέτασης των στόχων που φυλάσσονται στη ΓΑΔΘ. Είναι γνωστό ότι με ευκολία εισάγονται νέοι στόχοι προς φύλαξη, οι οποίοι διακόπτονται με τεράστια δυσκολία. Ο κ. Αρχηγός συμφώνησε με όσα του παραθέσαμε και δεσμεύτηκε να επανενεργοποιήσει την αρμόδια Επιτροπή ώστε να εξεταστούν όλοι οι στόχοι της ΓΑΔΘ και να διακοπούν όσοι δεν είναι αναγκαίοι.

Τέλος, ζητήσαμε την ενίσχυση της ΓΑΔΘ μέσω των τακτικών μεταθέσεων και τον εξορθολογισμό των υπηρετούντων στη ΓΑΔΘ, όπου θα τηρείται η αναλογικότητα του προσωπικού σε κάθε Υπηρεσία βάσει των πραγματικών αναγκών της. Όπως μας είπε ο κ. Αρχηγός θα καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση της ΓΑΔΘ με ικανό αριθμό Αστυνομικών.

    

Θεσσαλονίκη, 14 Δεκεμβρίου 2018

     

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

  

   

  

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά