ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ως Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και Θεσσαλονίκης βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στα μέλη μας ότι ένα μείζον ζήτημα το οποίο ταλάνιζε το Αστυνομικό Σώμα επί δεκαετίες, επιτέλους επιλύνεται.

Συγκεκριμένα και ύστερα από την πρόσφατη συνάντηση των Προέδρων των Ενώσεών μας  με τον Υφυπουργό Υγείας, αρμόδιο για θέματα Ψυχικής Υγείας κ. Βαρτζόπουλο Δημήτριο, εκδόθηκε η πολυπόθητη Εγκύκλιος με θέμα «Υποδοχή εισαγωγής Ατόμων κατόπιν εισαγγελικών εντολών», καθ’ ότι μέχρι πρότινος καίτοι είχε τεθεί σε ισχύ ο ν.4931/2022 άρθρο 59 που αφορά τη «μεταφορά ασθενή κατά τη διαδικασία της ακούσιας νοσηλείας», εντούτις παρέμεινε ανεφάρμοστος.

Με την εν λόγω εγκύκλιο:

  • Μετά την άφιξη στη νοσηλευτική μονάδα ο εφημερεύων ψυχίατρος καλείται το ταχύτερο δυνατόν προς παραλαβή του περιστατικού, αποφεύγοντας οποιεσδήποτε τυχόν καθυστερήσεις.
  • Ο αστυνομικός υπάλληλος αποδεσμεύεται αμέσως μετά την έναρξη της διαγνωστικής διαδικασίας και η οποιαδήποτε μετακίνηση του περιστατικού εντός ή εκτός της νοσηλευτικής μονάδας υποδοχής γίνεται με δικά της μέσα και ευθύνη.

Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Υγείας αρμόδιο για θέματα Ψυχικής Υγείας κ. Βαρτζόπουλο Δημήτριο, ο οποίος από την στιγμή που του θέσαμε το όλο ζήτημα προέβη στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο απασχολούσε καθημερινά πολύ μεγάλο αριθμό αστυνομικών, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των ασθενών.

Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και Θεσσαλονίκης αφουγκραζόμενες τον σκληρά εργαζόμενο αστυνομικό, θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα τους για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας του, ώστε να είναι σε θέση να υπηρετεί τους πολίτες απαλλαγμένος από κάθε είδους αλλότρια καθήκοντα και πάρεργα.

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2024   

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Θεσσαλονίκης

Ο Πρόεδρος Τσαϊρίδης Θεόδωρος

Ο Γενικός Γραμματέας Χατζόπουλος Γεώργιος

 

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά