ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης παρευρέθηκε στη συγκέντρωση προσωπικού της ΥΑΤ, παρουσία του Διευθυντή Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Ταξιάρχου κ. ΔΟΥΒΑΛΗ Γεώργιου και του Διοικητή ΥΑΤ, Αστ. Υποδιευθυντή κ. ΚΑΤΣΟΥΦΗ Γεώργιου.

Το προσφυγικό ζήτημα τέθηκε πρώτο στην ατζέντα των συναδέλφων, οι οποίοι δεν αντέχουν πλέον να επωμίζονται δυσανάλογο βάρος των υπηρεσιακών δυνατοτήτων τους.

Επανειλημμένως καταγγέλλουμε την συνεχή μετακίνηση των διμοιριών της ΥΑΤ στα νησιά της Μυτιλήνης και της Χίου που έχει προκαλέσει πολυεπίπεδα προβλήματα στο προσωπικό. Ειδικότερα, οι συνάδελφοι απουσιάζουν 20 ημέρες κάθε δίμηνο, παρά τη θέλησή τους, και η απουσία αυτή έχει ως συνέπεια την τεράστια σωματική και ψυχική ταλαιπωρία των οικογενειών τους.

Η πίεση που μεταφέρεται στις οικογένειες των Αστυνομικών και η αδυναμία οικογενειακού και προσωπικού προγραμματισμού έχει ήδη οδηγήσει αρκετούς συναδέλφους της ΥΑΤ να διατυπώνουν εγγράφως την υφιστάμενη κατάσταση σε ονομαστικές προσωπικές αναφορές προς την Υπηρεσία.

Επειδή οι αλλεπάλληλες μετακινήσεις έχουν εξουθενώσει τους συναδέλφους και δημιουργούν κρίση στις οικογένειές τους είναι υποχρέωση της Υπηρεσίας να αναζητηθεί μια μόνιμη λύση που θα προστατεύει την οικογενειακή ειρήνη των συναδέλφων.

Εν συνεχεία, συζητήθηκε η πρόταση της Ένωσης για αεροπορικές μετακινήσεις των διμοιριών στα νησιά. Η υιοθέτηση αυτής της πρότασης θα φέρει τεράστια δημοσιονομικά οφέλη, με την εξοικονόμηση 150.000€ ετησίως κατά προσέγγιση για τα κρατικά ταμεία, ενώ παράλληλα μειώνεται σε σημαντικό βαθμό η καταπόνηση των συναδέλφων μας και η φθορά των ήδη ταλαιπωρημένων οχημάτων.

Όπως μας ενημέρωσε η Διοίκηση της ΔΑΕΘ έχει ήδη προχωρήσει σε επαφές με αεροπορικές εταιρίες για την εφαρμογή της πρότασής μας και κατέθεσε κοστολογημένη πρόταση προς το Αρχηγείο. Αναμένουμε θετικές εξελίξεις από την Ηγεσία γι’αυτό το ζήτημα που θα ανακουφίσει το προσωπικό, και θα λειτουργήσει ανταποδοτικά για το Σώμα και την Πολιτεία.

Ωστόσο, η υπέρμετρη επιβάρυνση των δυνάμεων της ΥΑΤ δεν εξαντλείται στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Οι Αστυνομικοί των διμοιριών παραδοσιακά απασχολούνται στη φύλαξη κτιρίων, λοιπών στόχων και σε καθήκοντα αλλότρια της αποστολής της Υπηρεσίας τους. Πλέον, οι διμοιρίες βρίσκονται παντού και πάντα. Η Ένωση υπερτόνισε την ανάγκη απομάκρυνσης των διμοιριών από τη φύλαξη συγκεκριμένων σταθερών στόχων και σε εκδηλώσεις που επιβαρύνουν άσκοπα το προσωπικό.

Οι συνάδελφοι εξέφρασαν παράπονα για τις ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή και την μη αντικατάσταση των φθαρμένων δημοσίων ειδών, λόγω μη έγκρισης των δαπανών. Τέλος, το πρόβλημα των ελαττωματικών οχημάτων έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις αφού είναι συχνό το φαινόμενο ακινητοποίησης των λεωφορείων κατά τις μετακινήσεις τους, εντός κι εκτός Θεσσαλονίκης. Επισημαίνουμε ότι όσες συντηρήσεις κι αν γίνουν δεν επαρκούν αφού οι φθορές είναι σοβαρές και τα οχήματα πεπαλαιωμένα.  

Είναι οξύμωρο ότι η προσφορά των συνάδελφων της ΥΑΤ αναγνωρίζεται προφορικά, αλλά κανείς υπεύθυνος δεν λαμβάνει καίριες αποφάσεις για την έμπρακτη στήριξη του προσωπικού.

  

Θεσσαλονίκη, 8 Μαϊου 2018

  

  

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά