ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εύχεται περαστικά στον συνάδελφο της ΟΠΚΕ που τραυματίστηκε σε επεισόδια έξω από τη δομή φιλοξενίας  στο  πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» των Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου από χθες το πρωί συρρέουν κατά εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες από όλη την Ελλάδα.

Ο υποκινούμενος παροξυσμός ομάδων προσφύγων, όσο κι αν επιδιώκεται να υποτιμηθεί, αναδεικνύει την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί. Το προσφυγικό ζήτημα είναι μια βραδυφλεγής βόμβα, η οποία ανά πάσα στιγμή και με μικρές αφορμές μπορεί να εκραγεί.

Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συναινέσουν μεταξύ τους και να λάβουν οριστικές αποφάσεις για τη διαχείριση της κατάστασης. Εδώ και καιρό δεν έχει υπάρξει καμία σημαντική εξέλιξη για τους πρόσφυγες στην χώρα μας. Κατά συνέπεια, οι χιλιάδες άνθρωποι που έχουν εισέλθει στην επικράτεια ζουν σε κατάσταση αναμονής, ενώ παράλληλα, πολλές ομάδες μεταναστών στην Θεσσαλονίκη δρουν παραβατικά κι έχουν ενεργούς ρόλους στην τοπική μικροεγκληματικότητα.

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση εγρήγορσης αλλά αυτό δεν επαρκεί. Απ’ την πρώτη στιγμή διαμηνύουμε ότι το βάρος ενός πανευρωπαϊκού προβλήματος δεν μπορεί να  αφεθεί στις πλάτες του Έλληνα Αστυνομικού. Κυρίως όταν αυτό το βάρος είναι δυσανάλογο, συγκρινόμενο με τις δυνάμεις του και η ευθύνη ανήκει σε άλλους.

Το Προεδρείο της Ένωσης εκφράζει την συμπαράστασή του στον συνάδελφό μας και εύχεται γρήγορη ανάρρωση.

 

Θεσσαλονίκη, 5 Απριλίου 2019

                 

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά