ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Έγγραφο της ΕΑΥΘ προς την ΠΟΑΣΥ για τον τρόπο των αποσπάσεων από και προς τη ΓΑΔΘ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

   

Με χθεσινή διαταγή του Προϊσταμένου Επιτελείου ΑΕΑ, Αντιστρατήγου κ. Κωνσταντίνου Λαγουδάκη, μας γνωστοποιήθηκε ότι επίκεινται αποσπάσεις στη ΓΑΔΘ (από όλες τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της επικρατείας, πλην της ΓΑΔΑ) για τη συγκρότηση νέων ομάδων ΟΠΚΕ στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, με τομέα αρμοδιότητας τα ΑΤ Δέλτα, Βόλβης και των οικείων Δήμων.

Η απόφαση αυτή, προφανώς υπαγορεύεται από τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της ΓΑΔΘ, πολλώ δε μάλλον, ενόψει της δημιουργίας κλειστών κέντρων φιλοξενίας προσφύγων. Μολοταύτα, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι ορισμένες υπηρεσιακές ενέργειες είναι αντικρουόμενες και τροχοπεδούν την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών της ΓΑΔΘ.

Πρωτίστως αναφέρουμε ότι, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή στις ΟΠΚΕ είναι τόσο μεγάλες, ώστε αν δεν χορηγηθούν νέα οχήματα, οι νεοσύστατες ομάδες δεν θα μπορέσουν να εκτελέσουν υπηρεσία.

Δευτερευόντως, οι ΟΠΚΕ δεν ενισχύθηκαν με τις τοποθετήσεις των έκτακτων μεταθέσεων, ούτε μέσω των εσωτερικών μεταθέσεων, με πρόσχημα την πληρότητα των οργανικών θέσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας.

Κάθε μήνα, αποσπώνται από τη Θεσσαλονίκη στα νησιά του Β/Α Αιγαίου, 4 διμοιρίες της ΔΑΕΘ, μια ομάδα ΟΠΚΕ και μεμονωμένοι Αστυνομικοί όλων των ΑΔ στον Έβρο και στα νησιά, για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα αποσπάστηκαν Αστυνομικοί από τη ΓΑΔΘ, τόσο στη ΓΑΔΑ για να ενισχύσουν τις νεοσύστατες Ομάδες Άμεσης Αντιμετώπισης Συμβάντων (ΟΑΑΣ), όσο και στην Κρήτη για την ενίσχυση της ΓΕΠΑΔ.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι ο τρόπος των αποσπάσεων είναι τουλάχιστον ανορθόδοξος, καθώς από τη μια, το προσωπικό της Θεσσαλονίκης απομακρύνεται από την έδρα του και από την άλλη, έρχονται Αστυνομικοί από τις υπόλοιπες ΑΔ για να καλύψουν το κενό που δημιουργείται.

Καθότι η επικείμενη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης στην πόλη μας, θα επιφορτίσει το έργο της Αστυνομίας ακόμα περισσότερο, το προσωπικό της ΓΑΔΘ οφείλει να είναι προετοιμασμένο και να μην ακολουθεί τις εξελίξεις κατά πόδας. Επιβάλλεται να τις προλαβαίνει.

Όπως ορθά ανέφερε ο κ. Υπουργός στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ, το μεταναστευτικό ζήτημα ήρθε για να μείνει. Επειδή όλα αυτά τα χρόνια, η Ελληνική Αστυνομία καλείται να διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του, θα πρέπει να γίνει άμεση προσαρμογή του οργανογράμματος των άμεσα εμπλεκόμενων Αστυνομικών Διευθύνσεων, βάσει των πραγματικών αναγκών της καθεμίας, η οποία θα στηρίζεται στα σημερινά δεδομένα.

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας, ειδάλλως είμαστε βέβαιοι ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα συνεχές «ράβε-ξήλωνε» που ταλαιπωρεί το προσωπικό με τις διαρκείς μετακινήσεις και επιφέρει δημοσιονομικό κόστος.

  

Θεσσαλονίκη, 29 Νοεμβρίου 2019

 

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά