ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, για την ανάγκη διευκρινιστικού εγγράφου προς τις Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ, σχετικά με τους δικαιούχους και τον τρόπο χορήγησης της άδειας ειδικού σκοπού δημοσίων υπαλλήλων.


Κύριε Γενικέ,

Παρότι, το ένστολο προσωπικό συμπεριλαμβάνεται στους δικαιούχους της άδειας ειδικού σκοπού δημοσίων υπαλλήλων για την προστασία από τον κορονοϊό, η προϋπόθεση χορήγησής της κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του αρμόδιου οργάνου της Υπηρεσίας δρα ανασταλτικά προς αυτήν την κατεύθυνση.
Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει δεχτεί σωρεία καταγγελιών από μέλη της για ρητές αρνήσεις Διοικητών να χορηγήσουν την εν λόγω άδεια σε εργαζόμενους Αστυνομικούς που την έχουν ανάγκη.
Την εξέλιξη αυτή, την είχαμε προβλέψει και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε σε λιγότερο από 24 ώρες. Η επιφύλαξη και η υποκειμενικότητα της κρίσης ορισμένων Αξιωματικών δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, πλην όμως με τις σημερινές συνθήκες μπορεί να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες στην υγεία των συναδέλφων μας, σε μέλη των οικογενειών τους και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο.
Ήδη, μας έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις που Διοικητές αρνήθηκαν να χορηγήσουν την ειδική άδεια σε συνάδελφους που έχουν στην οικογένειά τους μέλη που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και καρκινοπαθείς, όπως και σε συναδέλφους που είναι προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας. Ακόμα και μπροστά σε μια πανδημία, η Διοίκηση δε διστάζει να δείξει το ανάλγητο πρόσωπό της.
Στο ίδιο πνεύμα, παρατηρούμε ότι οι Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην κρισιμότητα των στιγμών και εκθέτουν τους συναδέλφους σε υγειονομικούς κινδύνους. Ακόμα και σήμερα, εκδίδονται διαταγές για εξορμήσεις χωρίς να έχει προβλεφθεί κάποιος τρόπος προστασίας για τους Αστυνομικούς που επιχειρούν.
Επιπλέον, ενώ οι ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι βρισκόμαστε σε σημείο έξαρσης του ιού, μεγάλο μέρος των Αστυνομικών Υπηρεσιών της ΓΑΔΘ ακόμα δεν έχει τα απαραίτητα υγειονομικά υλικά και τον προστατευτικό εξοπλισμό για την προφύλαξη των συναδέλφων μας. Η Υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες των Αστυνομικών που καθημερινά έρχονται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους κατά την διάρκεια της εργασίας τους. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, επιβάλλεται η εντατικοποίηση και η απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων υγιεινής στους κοινόχρηστους χώρους των Υπηρεσιών και στα κρατητήρια.
Για όλα τα παραπάνω, απευθυνόμαστε σ’ εσάς και αιτούμαστε την άμεση παρέμβασή σας ώστε να σταλεί διευκρινιστικό έγγραφο προς όλους τους Διοικητές και τους Αξιωματικούς που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης σε υπηρεσίες της ΓΑΔΘ, ώστε:
- Οι άδειες ειδικού σκοπού να χορηγούνται στο προσωπικό όπως σε κάθε άλλο δημόσιο υπάλληλο, χωρίς να εξαντλείται η αυστηρότητα των αρμοδίων, οι οποίοι επιβάλλεται να διοικούν με ευαισθησία, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των συναδέλφων και με μοναδικό γνώμονα την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας.
- Να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον εφοδιασμό των Υπηρεσιών και των κρατητηρίων με υγειονομικά υλικά τόσο για τους εργαζόμενους Αστυνομικούς, όσο και για τους πολίτες που προσέρχονται σ’αυτές. Να τοποθετηθούν αντισηπτικά χεριών στις εισόδους των Υπηρεσιών και να οριστούν αρμόδιοι Αξιωματικοί, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για τον ανεφοδιασμό των Υπηρεσιών με τα απαιτούμενα υλικά.
Επειδή η κατάσταση δεν χωρά πειραματισμούς, θεωρούμε ότι μόνο αν δοθούν κατευθυντήριες γραμμές από εσάς, θα περιοριστεί η κατά το δοκούν ερμηνεία των διατασσομένων από τους διοικούντες των Αστυνομικών Υπηρεσιών της ΓΑΔΘ και θα έχουμε ελάχιστα κρούσματα κορονοϊού στο Σώμα.

    

Θεσσαλονίκη, 13 Μαρτίου 2020


Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος              ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                            6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά