ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρόταση της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, για χορήγηση του μηνιαίου επιδόματος των τριακοσίων (300) ευρώ της υπ’ αριθ. 6002/18/10-α’ από 21-1-2017 ΚΥΑ στους Αστυνομικούς που τίθενται σε καραντίνα λόγω covid-19»

     

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε  Αρχηγέ,

Το αστυνομικό προσωπικό ήταν και παραμένει σημαντικός στυλοβάτης της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλλει η χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ωστόσο, ο φονικός ιός δεν κάνει εξαιρέσεις και έχει μεταδοθεί σε πολλούς συναδέλφους μας εν ώρα καθήκοντος, παρότι οι ίδιοι τηρούσαν αυστηρά τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας. Ως απόρροια αυτού, οι νοσούντες Αστυνομικοί ή όσοι έχουν έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, τίθενται σε καραντίνα, όπως προβλέπεται από το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, και για όσες μέρες διαρκεί αυτή, δεν λαμβάνουν αποζημίωση για τις ημέρες εργασίας πέραν του πενθημέρου και τις νυχτερινές ώρες εργασίας.

Η οικονομική βλάβη που προκαλείται στους συναδέλφους μας είναι μεγάλη και αντανακλάται στον οικογενειακό προϋπολογισμό τους. Όπως γνωρίζετε, τα χρηματικά ποσά που αναλογούν στις προαναφερόμενες ώρες εργασίας δεν είναι αμελητέα και καθορίζουν σημαντικά το τελικό ύψος της μισθοδοσίας του αστυνομικού προσωπικού. Αν συνυπολογίσουμε ότι ο συγχρωτισμός με ασθενείς covid-19 εν ώρα υπηρεσίας είναι ο λόγος που αρκετοί συνάδελφοί μας μολύνονται ή τίθενται προληπτικά σε καραντίνα, δικαιολογείται απόλυτα το αίσθημα αδικίας που τους διακατέχει.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προτείνει την επέκταση και χορήγηση του μηνιαίου επιδόματος των τριακοσίων (300) ευρώ της υπ’ αριθ. 6002/18/10-α’ από 21-1-2017 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 94/2018) στους Αστυνομικούς που τίθενται σε καραντίνα επειδή είναι θετικοί σε covid-19 ή έχουν έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, εφόσον μέσω της διενεργηθείσας ιχνηλάτησης επαφών αποδεικνύεται ότι αυτό συνέβη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας. Επειδή σ’αυτή την περίπτωση ο χρόνος αποχής από την εργασία είναι μικρότερος του μηνός, το επίδομα να υπολογίζεται σε τόσα τριακοστά όσα οι ημέρες αποχής από την υπηρεσία, μηνιαίως, ως είθισται.

Η ενέργεια αυτή θα αποκαταστήσει την προκληθείσα οικονομική βλάβη και θα ικανοποιήσει το αίσθημα δικαίου των συναδέλφων μας, οι οποίοι δοκιμάζονται, ψυχή τε και σώματι, από την σφοδρή επέλαση της πανδημίας.

     

Θεσσαλονίκη, 23 Δεκεμβρίου 2020

        
Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                        6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά