Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το ΑΤ Λαγκαδά όπου παρέδωσε τα υπηρεσιακά τζάκετ στους δικαιούχους συναδέλφους – μέλη της.

Σε γενικές γραμμές, το Τμήμα είναι λειτουργικό, πλην όμως, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι η πραγματική δύναμη υπολείπεται σημαντικά της οργανικής. Αυτή τη στιγμή, παρότι οι 54 οργανικές θέσεις του Τμήματος είναι πλήρεις, η πραγματική δύναμη είναι μόλις 37 Αστυνομικοί.
Επειδή σημαντικό μέρος του μεγάλου τομέα αρμοδιότητας οριοθετείται σε ορεινό όγκο και περιλαμβάνει πολλές δημοτικές ενότητες και χωριά που απέχουν αρκετά μεταξύ τους, τα υπηρεσιακά οχήματα οφείλουν να είναι εναρμονισμένα με τις ανάγκες της περιοχής, ώστε να εξυπηρετηθεί το δύσκολο και απαιτητικό έργο των συναδέλφων μας. Γι'αυτό πρέπει να προβλεφθεί και να δρομολογηθεί η αντικατάσταση των συμβατικών οχημάτων με οχήματα τύπου τζιπ.
Τέλος, η χρόνια παραμονή ακινητοποιημένων οχημάτων στον προαύλιο χώρο του Τμήματος έχει μετατραπεί σε “υπηρεσιακό πονοκέφαλο”. Η Ένωσή μας επισημαίνει ότι πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες μέσω του ΟΔΔΥ, ώστε αυτά τα οχήματα να αποδοθούν στην Ελληνική Αστυνομία για να μην μείνουν στα “αζήτητα” και τελικά αχρηστευτούν.

Θεσσαλονίκη, 28 Ιανουαρίου 2021

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας