Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου ΣΚΟΥΜΑ και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγου κ. Λάζαρου ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ. Η συνάντηση έγινε με αφορμή την επίσκεψη της ανώτατης Ηγεσίας του Σώματος στην πόλη μας λόγω των εγκαινίων της 85ης ΔΕΘ.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, τέθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ και το Προεδρείο ενημερώθηκε από τους καθ’ύλην αρμόδιους για την πορεία των αιτημάτων μας.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε το πρόβλημα ακινητοποίησης των νέων οχημάτων που ενίσχυσαν Υπηρεσίες, οι οποίες είχαν χρόνια να προμηθευτούν περιπολικά. Όπως ενημερωθήκαμε, το θέμα βαίνει προς την επίλυσή του και σύντομα τα οχήματα θα επιστραφούν στις Υπηρεσίες για την κάλυψη των τεράστιων υπηρεσιακών αναγκών τους. Επιπλέον, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ενίσχυση των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης Αθήνας  και Θεσσαλονίκης με νέα οχήματα. Μια ενέργεια που θα δώσει ανάσα πνοής στις συγκεκριμένες Υπηρεσίες πρώτης απόκρισης. Το λυπηρό είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για την προμήθεια νέων μοτοσυκλετών, παρότι το μεγαλύτερο μέρος των υπαρχουσών είναι 20ετίας.

Για το θέμα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών, το Προεδρείο, σε συνέχεια έγγραφου αιτήματός του, ζήτησε και προφορικά την ενίσχυση της ΓΑΔΘ με νέο προσωπικό μέσω των επερχόμενων συμπληρωματικών μεταθέσεων. Παράλληλα, επανέλαβε την ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων της ΔΑΚΑΘ και την μόνιμη τοποθέτηση μιας ομάδας ΕΚΑΜ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Η Ηγεσία αναφερόμενη στη ΔΑΚΑΘ, μας ενημέρωσε ότι το πρόβλημα θα αποκατασταθεί πλήρως όταν θα ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών, ενώ για την ΕΚΑΜ το αίτημά μας θα εξεταστεί.

Επιπρόσθετα, επισημάνθηκε η υποστελέχωση πολλών μάχιμων Υπηρεσιών, οι οποίες φαίνονται οργανικά πλήρεις «στα χαρτιά», καθώς και η έμμεση απαξίωση των ομάδων ΔΙΑΣ που μονίμως υφίστανται μείωση προσωπικού. Αυτό είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων της Διοίκησης, η οποία επιλέγει να «κατεβάζει» Αστυνομικούς από τις μηχανές για να ενισχύσουν άλλες Υπηρεσίες.

Εν συνεχεία, τέθηκε το ζήτημα των φυλάξεων ευπαθών στόχων. Το Προεδρείο ζήτησε την επαναξιολόγηση του συνόλου των ευπαθών στόχων και ειδικότερα των στόχων που καθημερινά απασχολούν δεκάδες Αστυνομικούς. Βάσει της απόκρισης της Ηγεσίας, φρονούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει θετική εξέλιξη.

Ακόμα ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΔΑΕΘ είναι η ατυχής συνεργασία που έχει συναφθεί με εταιρεία επισκευής των λεωφορείων. Η Ένωση κατήγγειλε το γεγονός ότι τα οχήματα που επισκευάζονται και παραδίδονται προς χρήση, σχεδόν αμέσως παρουσιάζουν λειτουργικά προβλήματα και επιστρέφουν στο συνεργείο. Πολύ περισσότερο για μια Υπηρεσία όπως η ΔΑΕΘ, που τα λεωφορεία είναι συνώνυμα της δράσης της και της ασφάλειας των συναδέλφων μας, δεν επιτρέπεται να μην έχει επιλεγεί ένα συνεργείο που μπορεί να εξασφαλίσει την σωστή συντήρηση των οχημάτων.

Κλείνοντας, το Προεδρείο δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον διαχωρισμό των Αστυνομικών, με μοναδικό κριτήριο τον εμβολιασμό ή μη αυτών. Επειδή οι εποχές είναι κρίσιμες και ήδη έχει προκληθεί διχασμός εντός του Σώματος, τονίσαμε την ανάγκη ίσης αντιμετώπισης όλων των συναδέλφων και την εκτέλεση κάθε υπηρεσιακής αρμοδιότητας από όλους τους Αστυνομικούς ανεξαιρέτως.

  

Θεσσαλονίκη, 13 Σεπτεμβρίου 2021

                          

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά