Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κα. Σοφία Νικολάου, μετά το περιστατικό αυτοχειρίας κρατούμενου στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών- Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης. 

Η Γενική Γραμματέας ενημερώθηκε εκτενώς για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υποδιεύθυνση και παρέλαβε το κάτωθι σχετικό υπόμνημα. Το Προεδρείο τόνισε την κρισιμότητα των στιγμών και ζήτησε τη θεσμική μεσολάβησή της για την αναζήτηση ουσιαστικών και μόνιμων λύσεων. 

Ακολούθησε μια μακρά και διεξοδική συζήτηση, κατά την οποία η Γενική Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τα παρακάτω κυρίαρχα ζητήματα.

Για τη μακρά παραμονή ποινικών κρατουμένων στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης, δήλωσε ότι θα έρθει σε επικοινωνία με το κατάστημα κράτησης Θεσσαλονίκης στα Διαβατά και θα ζητήσει να εξασφαλιστεί κατάλληλος χώρος μέσω αποσυμφόρησης των φυλακών, ώστε να φιλοξενούνται εκεί οι κρατούμενοι που προέρχονται από άλλα καταστήματα κράτησης και πρόκειται να μεταχθούν ενώπιον των δικαστικών Αρχών ή σε νοσηλευτικά ιδρύματα. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποστείλει επίσημο έγγραφο προς τις αστυνομικές Υπηρεσίες, που θα ορίζει ότι η μέγιστη παραμονή των ποινικών κρατουμένων στα αστυνομικά κρατητήρια δεν θα υπερβαίνει τις 3-4 ημέρες. Επειδή η εν λόγω πρωτοβουλία απαιτεί συνεργασία με την Ηγεσία της ΓΑΔΘ και ανάλογες πρωτοβουλίες από μέρους της, η Ένωσή μας θα έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους Αξιωματικούς.

Εν συνεχεία, η Γενική Γραμματέας επισήμανε ότι είναι ανάγκη να υπάρξουν ορισμένες καίριες μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας των φυλακών Διαβατών, στην κατεύθυνση που λειτουργούν οι φυλακές Κορυδαλλού, και να ενισχυθούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Όσον αφορά τις έκτακτες μεταγωγές στα νοσοκομεία, ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τη σοβαρότητα της κατάστασης και ζήτησε πίστωση χρόνου, καθώς ο νέος σωφρονιστικός Κώδικας που προωθείται, περιέχει διατάξεις που θα προβλέπουν την ενίσχυση των φυλακών με ιατρικό προσωπικό, η εφαρμογή των οποίων θα περιορίσει σημαντικά τις μεταγωγές σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Τέλος, θετική ήταν η απόκρισή της στην πρόταση της Ένωσης για δημιουργία Διεύθυνσης Μεταγωγών-Δικαστηρίων στη ΓΑΔΘ, μια ενέργεια που αναβαθμίσει την αποστολή της Υπηρεσίας και θα βελτιώσει αισθητά τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας.

  

Θεσσαλονίκη, 15 Νοεμβρίου 2021

  

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά