Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη θεσμική συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Δούβαλη και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. Χρήστο Μπουλούμπαση.

Αρχικά, οι εκπρόσωποί μας συνεχάρησαν τους δυο Ανώτατους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για την ανάληψη των νέων τους καθηκόντων και τους ευχήθηκαν μια γόνιμη θητεία, ευελπιστώντας στη συνέχεια της καλής συνεργασίας που έχουν αμφότεροι με την Ένωσή μας διαχρονικά.

Στην ατζέντα της συνάντησης περιλήφθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα που είναι άμεσα συναρτώμενα με το παραγόμενο αστυνομικό έργο και απασχολούν το προσωπικό της ΓΑΔΘ. Πιο συγκεκριμένα και συνοπτικά, ως Ένωση:

  • Αναφερθήκαμε στον παράλογο και δυσθεώρητο αριθμό των αποσπάσεων, που έχει απομακρύνει τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Θεσσαλονίκης από την ιδρυτική αποστολή τους.
  • Καταθέσαμε στην Ηγεσία το επίσημο πόρισμα της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας ΕΑΥΘ, η οποία συστάθηκε με σκοπό να διερευνήσει και να αποτυπώσει τις υφιστάμενες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας κατά τη φύλαξη των ευπαθών στόχων, καθώς και την κατάσταση των φυλακίων σκοπιών. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν είναι αποκαλυπτικά για την κρατούσα κατάσταση, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στα “κενά” ασφαλείας που εκθέτουν καθημερινά τους συναδέλφους μας σε κίνδυνο. Επίσης, αιτηθήκαμε τη διακοπή των φυλάξεων, όπου οι συνάδελφοι έχουν διακοσμητικό ρόλο και περισσότερο εκτελούν χρέη “θυρωρού” παρά Αστυνομικού.
  • Αιτηθήκαμε την αξιοποίηση των Αξιωματικών, μέχρι το βαθμό του Υπαστυνόμου, στη θέση του Αξιωματικού Υπηρεσίας, ιδίως στα κεντρικά Αστυνομικά Τμήματα της πόλης, τα οποία είναι υποστελεχωμένα και ο φόρτος εργασίας είναι τεράστιος.
  • Αιτηθήκαμε την επαρκή στελέχωση των “ΟΔΟΣ” και “ΔΡΑΣΗ” ώστε να είναι αποτελεσματικές και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό να καταργηθούν, για να μην λειτουργούν επιβαρυντικά για το παρεχόμενο αστυνομικό έργο. Δυστυχώς, η ίδρυση των νέων Ομάδων και Υπηρεσιών στη ΓΑΔΘ έγινε με τα ίδια κριτήρια που δημιουργήθηκαν στη ΓΑΔΑ, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι επιμέρους ιδιαιτερότητες της ΓΑΔΘ, όπως για παράδειγμα, ο συνολικός αριθμός των συγκεντρώσεων και πορειών που πραγματοποιούνται στην πόλη και σε ποιο βαθμό αξιοποιείται το προσωπικό αυτών των Υπηρεσιών.
  • Ζητήσαμε την άμεση ενίσχυση όλων των Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας. Οι κοινές εποχούμενες περιπολίες δυο ή παραπάνω Τμημάτων, σε πολλούς και μεγάλης γεωγραφικής αρμοδιότητας τομείς, η δυσκολία έκδοσης υπηρεσίας λόγω έλλειψης προσωπικού που πολλές φορές οδηγεί σε υπηρεσιακές “αλχημείες” ώστε να υπάρχει Αξιωματικός Υπηρεσίας σε κάθε βάρδια και οι ενισχύσεις των Τμημάτων από ειδικά Τμήματα της Διεύθυνσης Ασφαλείας, επιβάλλουν ένα πολύπλευρο σχέδιο για την ολική ανασύνταξη των ΑΤ και ΤΑ.
  • Επισημάναμε την ανάγκη εκσυγχρονισμού του συστήματος ενδοεπικοινωνίας της ΓΑΔΘ ώστε να διακοπούν οι παρεμβολές τρίτων, με όσα αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των συναδέλφων μας.
  • Ζητήσαμε να εξεταστεί η δυνατότητα ανακατανομής των εδαφικών αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Τροχαίας, με απώτερο στόχο την αποσυμφόρηση της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας, η οποία αστυνομεύει κυριολεκτικά έναν αχανή Τομέα.
  • Αιτηθήκαμε την αξιοποίηση των 120 νέων μετατιθέμενων στη ΓΑΔΘ μέσω της τοποθέτησής τους σε Αστυνομικές Διευθύνσεις που έχουν ανάγκη ενίσχυσης. Ειδικότερα, τονίσαμε τις μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται στη Διεύθυνση Αστυνομίας και ιδίως στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών - Δικαστηρίων, καθώς και στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης όπου ο μέσος όρος ηλικίας των υπηρετούντων έχει αυξηθεί αισθητά.

Η Ηγεσία από πλευράς της, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές σχετικά με τις αποσπάσεις και θα μελετήσει το πόρισμα της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας ΕΑΥΘ, με στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας και ασφάλειας των συναδέλφων μας. 

Και οι δυο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία μιας νέας συνάντησης, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να αποτιμηθεί η αποδοτικότητα των ενεργειών και των λύσεων που θα δοθούν και να συζητηθεί η εξέλιξη των ζητημάτων που μας απασχολούν.

  

Θεσσαλονίκη, 3 Μαΐου 2022

       

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

  

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά