ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν με τον νέο Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, κ. Ζήση Ιωακείμοβιτς, και συνομίλησαν διεξοδικά για μια σειρά προβλημάτων που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ.

Αρχικά, το Προεδρείο μας αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης (ΔΑΚΑΘ) με προσωπικό, με την ταυτόχρονη αύξηση των οργανικών θέσεών της. Είναι γνωστό ότι η επέκταση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου ¨Μακεδονία¨ έχει αλλάξει άρδην τα υπηρεσιακά δεδομένα και η αστυνομική δύναμη της ΔΑΚΑΘ υπολείπεται κατά πολύ της απαιτούμενης. Είναι χρέος όλων των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας μας, προς όφελος των επισκεπτών του και της πόλης μας.

Στη συνέχεια, τονίσαμε τις χρόνιες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα ΑΤ και τα ΤΑ, τα οποία αποτελούν πυλώνα της αστυνόμευσης και πρώτο σημείο υποδοχής των πολιτών. Βασική αιτία της υποστελέχωσης είναι η ανορθόδοξη κατανομή του προσωπικού, που έχει οδηγήσει σε μια λιμνάζουσα κατάσταση και απαιτεί γενναίες και ρηξικέλευθες αποφάσεις για τη μεταστροφή της.

Στην ίδια κατεύθυνση, τεράστια είναι η κατασπατάληση δυνάμεων που παρατηρείται στη διάθεση της φύλαξης ανηλίκων σε νοσοκομειακά ιδρύματα. Ζητήσαμε την άμεση απεμπλοκή των Αστυνομικών από τέτοιου είδους αστυνομικά πάρεργα, με σκοπό να διατεθούν σε Υπηρεσίες αστυνόμευσης, ενέργεια που θα τονώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, αναφερθήκαμε στη μακρόχρονη παραμονή των κρατουμένων σωφρονιστικών ιδρυμάτων στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης λόγω της πληρότητας που υπάρχει στις φυλακές των Διαβατών, προκαλώντας αξεπέραστα προβλήματα στην Υποδιεύθυνση και στο αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί εκεί.

Από μέρους του, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής άκουσε με προσοχή όσα του μεταφέραμε και δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους Υπουργούς για την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων, εκφράζοντας παράλληλα τη βούλησή του να συμβάλει και ο ίδιος προσωπικά στην προσπάθεια αυτή.

  Θεσσαλονίκη, 24 Ιουνίου 2022

           

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά