ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα , από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με μαζική συμμετοχή 400 μελών. Μία Ημερίδα που διεξήχθη για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά μέσα και η οποία διήρκησε πάνω από 3,5 ώρες. 

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κος Γρηγόριος Γερακαράκος, ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν και απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό.

Αρχικά, αναφέρθηκε  στην αύξηση των ωρών νυχτερινής εργασίας από 48 σε 64 ώρες ,την κατάργηση του ετησίου πλαφόν, καθώς επίσης και στις αλλαγές οι οποίες επήλθαν σχετικά με τις ακούσιες νοσηλείες. Όπως μας ενημέρωσε, στο προσεχές διάστημα  θα εκδοθούν οι απαιτούμενες εγκύκλιοι για την πλήρη εφαρμογή της νέας νομοθεσίας.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τα μέλη μας για τα νομοσχέδια που πρόκειται να ψηφιστούν στο προσεχές μέλλον.

Αυτά αφορούν την Ανωτατοποίηση της Εκπαίδευσης του Αστυνομικού Προσωπικού, την Δικαστική Αστυνομία καθώς και τη διάταξη που αφορά το ΒΟΕΑ, όπου όπως τόνισε έγινε αποδεκτή η πρόταση της ομοσπονδίας.

Τέλος, αναφέρθηκε στην Ίδρυση του Φορέα και την επικείμενη χρηματοδότηση αυτού από το Υπουργείο Οικονομικών, για την πραγματοποίηση επιστημονικής έρευνας που αφορά την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας.

Εν συνεχεία, ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα, Αντιπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, κος Δημήτριος Καραγιαννόπουλος ενημέρωσε λεπτομερέστατα τα μέλη μας για τις τρέχουσες εξελίξεις που επικρατούν στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα καθώς και για το νέο βαθμολόγιο.

Κατόπιν, τα μέλη της ΕΑΥΘ είχαν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα και απορίες τα οποία απαντήθηκαν  με σαφήνεια στο σύνολο τους .

Κλείνοντας, τα μέλη μας ευχαρίστησαν την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για την πραγματοποίηση της εν λόγω Ενημερωτικής Ημερίδας. Η μαζική συμμετοχή των μελών μας καθώς και η μεγάλη διάρκεια αυτής, αποδεικνύουν την αναγκαιότητα που υπάρχει στους συναδέλφους μας για σωστή και έγκυρη ενημέρωση.

Ως εκ τούτου, το Προεδρείο της Ένωσης δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση  νέας Ημερίδας  στο άμεσο μέλλον, εκμεταλλευόμενη τα διαδικτυακά μέσα και προσαρμοζόμενη στις σύγχρονες εποχές, όπου θα αναπτυχθούν και άλλα  φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το  αστυνομικό προσωπικό, έτσι ώστε τα μέλη της να ενημερώνονται από τα αρμόδια θεσμικά όργανα και να μην παραπλανώνται και παραπληροφορούνται από διαδικτυακές αναρτήσεις, που πολλάκις στο παρελθόν τους έχουν οδηγήσει στη λήψη λανθασμένων αποφάσεων.

Στο τέλος, τόσο ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κος Γρηγόριος Γερακαράκος όσο και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κος Θεόδωρος Τσαϊρίδης, επισήμαναν την αναγκαιότητα μαζικής συμμετοχής των αστυνομικών στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης , μετά από δύο έτη απουσίας λόγω περιοριστικών μέτρων.

Η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε όλα τα εθνικά και κοινωνικοπολιτικά ζητήματα της χώρας και η Πολιτεία οφείλει επιτέλους  να τους τα αναγνωρίσει εμπράκτως, μακριά από Ευχολόγια και αόριστες δεσμεύσεις .

  Θεσσαλονίκη, 19 Ιουλίου 2022

           

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος           ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά