Εκτύπωση
Γονική Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Κατηγορία: Ανακοινώσεις Ε.Α.Υ.ΘΕΣ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης δια του Νομίμου Εκπροσώπου της, Προέδρου ΤΣΑΪΡΙΔΗ Θεόδωρου κατέθεσε σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις των ιεραρχικά ανωτέρων, οι οποίες σχετίζονται με τα βαρέα οχήματα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

  Δυστυχώς και παρά τις επανειλημμένες έγγραφες καταγγελίες της Ένωσής μας προς την Φυσική Ηγεσία: 

α) υπ’αριθ.15/2023

β) υπ’αριθ.19/2023 

γ) υπ’αριθ. 58/2023

σχετικά με την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα λεωφορεία της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, ουδεμία ανταπόκριση υπήρξε. Αντ’ αυτού οι συνάδελφοι της ΔΑΕΘ συνεχίζουν να εκτίθενται σε κίνδυνο με χαρακτηριστικό παράδειγμα πρόσφατο τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο της εν λόγω Διεύθυνσης λόγω μη ανταπόκρισης των φρένων του οχήματος. Σημειωτέον τόσο οι οδηγοί όσο και ο διμοιρίτης της ΔΙΑΤ που χρησιμοποιεί το εν λόγω υπηρεσιακό λεωφορείο είχαν επανειλημμένα αναφέρει τις σοβαρές δυσλειτουργίες αυτού.   

  Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προσφεύγουμε στην Δικαιοσύνη ως έσχατη λύση για να προστατεύσουμε τα εκατοντάδες μέλη μας, τα οποία καθημερινά εκτίθενται σε πλείστους κινδύνους λόγω των ακατάλληλων οχημάτων, με τα οποία υποχρεούνται να εκτελέσουν υπηρεσία.

 

Ακολουθεί μέρος της μήνυσης:

 

 

ΚΑΤΑ

Παντός υπευθύνου

 

 

 

Αξιότιμε/-η κύριε/-α Εισαγγελέα,

 

 

   «Η μηνύτρια είμαστε ένωση σκοπός της οποίας -είναι μεταξύ άλλων- η προστασία, βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών, κοινωνικών, ασφαλιστικών και εργασιακών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών, καθώς και η ουσιώδης συμβολή στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και η ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών. Ως μέσα προς την επίτευξη αυτού του στόχου η Ένωση δύναται να υποβάλλει καταγγελίες και εγκλήσεις/μηνύσεις στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για την προστασία των μελών της.

   Άλλωστε, μέλη της Ένωσης μπορούν να γίνουν εν ενεργεία Αστυνομικοί Υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας, που κατέχουν οργανική θέση, ανεξαρτήτως της ιεραρχικής υπαγωγής τους, οι οποίες εδρεύουν μέσα στα γεωγραφικά όρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ύστερα από αίτηση τους στο Δ.Σ. Ήδη σήμερα αριθμούμε περισσότερα από 4.450 μέλη και συνεπώς εκπροσωπούμε την πλειοψηφία των αστυνομικών οργάνων της Θεσσαλονίκης.

   Με την παρούσα μήνυση επιθυμούμε να Σας καταγγείλουμε τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις των ιεραρχικά ανωτέρων μας οι οποίες σχετίζονται με τα βαρέα οχήματα της υπηρεσίας μας και η οποία οδήγησε στην πρόκληση ενός τροχαίου ατυχήματος, ευτυχώς χωρίς τραγικά αποτελέσματα…»

Θεσσαλονίκη, 6 Νοεμβρίου 2023

          

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά