Εκτύπωση
Γονική Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Κατηγορία: Ανακοινώσεις Ε.Α.Υ.ΘΕΣ.

Το Σάββατο από την ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός της χώρας προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με την απομάκρυνση 2500 αστυνομικών από τις φυλάξεις επισήμων, με σκοπό την ενίσχυση υπηρεσιών πρώτης γραμμής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος για να αναδείξει το μέγεθος της βούλησης και του προβλήματος, θα προχωρήσει στην μείωση της προσωπικής του φρουράς κατά 50%.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς, η Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να ακολουθήσει κατά γράμμα την εξαγγελία του Πρωθυπουργού αποδεσμεύοντας άμεσα αστυνομικές δυνάμεις από φυλάξεις επισήμων. Αντ’ αυτού ενημερωθήκαμε ότι λίγες μόνο μέρες μετά, αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στο κεντρικότερο Τμήμα Ασφαλείας της Θεσσαλονίκης, αποσπάται στο Τμήμα Προστασίας Προσώπων και Ευπαθών Στόχων Θεσσαλονίκης «για υπηρεσιακούς λόγους».

 Εύλογα λοιπόν γεννώνται τα ερωτήματα :

- Ποιοι είναι αυτοί οι υπηρεσιακοί λόγοι οι οποίοι επιτάσσουν την μετακίνηση ενός αστυνομικού από ένα Τμήμα Ασφαλείας, που κατά κοινή παραδοχή λειτουργεί με μόλις το 50% της προβλεπόμενης οργανικής δύναμης (συγκεκριμένα 137 οργανική, 60 παρούσα, 74 υπάρχουσα), σε μια υπηρεσία που το προσωπικό της έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια;

 - Ποιοι ακριβώς είναι οι υπηρεσιακοί λόγοι που επιτάσσουν την μετακίνηση αστυνομικού από το κεντρικότερο Τμήμα Ασφαλείας, τη στιγμή που αδυνατεί να έχει όχημα περιπολίας σε 24ωρη βάση, σε μια υπηρεσία η οποία έχει την ευχέρεια σε καθημερινή βάση να διαθέτει 20 περίπου αστυνομικούς σε «οχήματα ετοιμότητας».

Θα μπορούσαμε να θέσουμε πολλά εύλογα ερωτήματα ακόμα.

Όταν όμως ενισχύονται τα Επίσημα πέντε ημέρες μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για αποδέσμευση 2500 αστυνομικών, τα λόγια περιττεύουν.

Εμείς ευχόμαστε να διαψευστούμε προς όφελος της ασφαλείας των συμπολιτών μας και των συναδέλφων μας.

Κλείνοντας για πολλοστή φορά, αναφέρουμε ότι :

- Όσο η Αστυνομία λειτουργεί άναρχα χωρίς κανόνες,

- Όσο η Ηγεσία μπορεί να διατάσσει αδιακρίτως παράλογες μεταθέσεις και αποσπάσεις, τις οποίες δικαιολογεί με ένα αίολο «υπηρεσιακοί λόγοι»,

- Όσο κανείς δεν ελέγχεται και δεν λογοδοτεί,

η ασφάλεια του πολίτη, η καταπολέμηση της εγκληματικότητας, η προληπτική αστυνόμευση θα μένουν πολιτικές υποσχέσεις που εφαρμόζονται μόνο «στα χαρτιά».

Θεσσαλονίκη, 22 Σεπτεμβρίου 2023

          

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά