Ανακοινώσεις Ε.Α.Υ.ΘΕΣ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλουμε την κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων που κυκλοφορούν στη ΓΑΔΘ. Την τελευταία δεκαετία, η μη αντικατάστασή τους έχει οδηγήσει σε έναν πεπαλαιωμένο στόλο που εκθέτει σε κίνδυνο τους Αστυνομικούς και στερεί την σύγχρονη αστυνόμευση που αξιώνουν οι συμπολίτες μας.

Η ανάγκη αντιμετώπισης των πιθανών απειλών σε σημαίνοντα πρόσωπα και εγκαταστάσεις, και η επιβαλλόμενη διατήρηση του ελέγχου αυτών καθ’όλη την διάρκεια του 24ωρου, έχουν αυξήσει δραματικά τον αριθμό των Αστυνομικών που απασχολούνται στη φύλαξη ευπαθών στόχων.

Οι φετινές μεταθέσεις εντός της ΓΑΔΘ αποτύπωσαν τα αξεπέραστα προβλήματα που παρουσιάζουν οι Υπηρεσίες και δη οι μάχιμες.

Γίναμε μάρτυρες του πρωτοφανούς φαινομένου να επιθυμούν να αποχωρήσουν ταυτόχρονα τόσοι Αστυνομικοί από την Ομάδα ΔΙΑΣ. Η οριακή υπηρεσιακή κατάσταση και οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, έχουν αποκαρδιώσει τους Αστυνομικούς και δυσκολεύουν την επίτευξη του έργου τους.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μετά την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σχετικά

Τα τελευταία χρόνια, οι εσωτερικές μεταθέσεις εντός της ΓΑΔΘ έχουν ακριβώς την ίδια χροιά. Γι’ ακόμα μια φορά η Ηγεσία κινήθηκε στην πεπατημένη και δεν διαφοροποίησε ουσιαστικά τον υπηρεσιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης.

Η Ένωσή μας αλλεπάλληλες φορές έχει καταγγείλει την κρισιμότητα των στιγμών που διάγει η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης. Οι συνάδελφοι της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ έχουν επιφορτιστεί με ένα δυσβάσταχτο υπηρεσιακό βάρος, στο οποίο με δυσκολία ανταπεξέρχονται.

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (ΔΑΕΘ), Ταξίαρχο κ. Γεώργιο ΔΟΥΒΑΛΗ, για να διερευνήσει το κατά πόσο έγιναν κάποια θετικά βήματα για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το προσωπικό. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της συνάντησης ήταν αποκαρδιωτικά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν κοινή συνάντηση με κύριο θέμα συζήτησης την επαναλειτουργία του Κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Βαγιοχώρι του Δήμου Βόλβης και την ασφαλή εκτέλεση υπηρεσίας των ενστόλων σε αυτό.

Το μεμονωμένο περιστατικό που συνέβη ανάμεσα σε Δικηγόρο και Αστυνομικούς, οι οποίοι εκτελούν εδώ και πολλά χρόνια υπηρεσία στο Δικαστικό Μέγαρο, έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προχώρησε σε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων στην πόλη μας και ζήτησε την σθεναρή τοποθέτησή τους για τις απρόκλητες επιθέσεις κατά των Αστυνομικών.