Ανακοινώσεις Ε.Α.Υ.ΘΕΣ.

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την Διεύθυνση Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης και παρέδωσε υπηρεσιακά τζάκετ στα μέλη της που υπηρετούν στο Τμήμα Αστυνόμευσης. Μια δωρεά της εταιρείας «MAKIOS LOGISTICS», η οποία διαχρονικά στηρίζει τις ενέργειες της Ένωσης, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης.

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Θεσσαλονίκης αποδέχτηκε την πρόσκληση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και συναντήθηκε μαζί του, μετά τη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων 21 συναδέλφων μας σε ιστοσελίδα του αντεξουσιασικού χώρου.

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και ο Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης, κ. Σωτήρης Τερζούδης, μετέβησαν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, όπου κατέθεσαν μήνυση κατά της ιστοσελίδας «https://athens.indymedia.org», η οποία σε ανάρτησή της δημοσιοποιεί τα προσωπικά στοιχεία 21 Αστυνομικών της ΓΑΔΘ, των συντακτών του εν λόγω κειμένου, και κατά παντός υπευθύνου, για τη στοχοποίηση και τις άμεσες απειλές σε βάρος των συναδέλφων μας.

Εντούτοις, όπως μας ενημέρωσε ο Νομικός Σύμβουλος, μετά από σχετική έρευνα και επικοινωνία με τους καθ’ύλην αρμόδιους, δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση και τον αποκλεισμό των ιστοσελίδων με ανάλογο περιεχόμενο.

Ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη θα συναισθανθεί την αγωνία μας και θα βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος για την προστασία των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους.

Θεσσαλονίκη, 28 Ιουλίου 2021

Η δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων 21 συναδέλφων μας (πολλοί εξ αυτών είναι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της Θεσσαλονίκης) σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έρχεται να προστεθεί στις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν δεχτεί ορισμένοι συνάδελφοί μας στις οικίες τους, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτριος Κούβελας, επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Θεσσαλονίκης και συνομίλησε με μέλη του Προεδρείου για όλα τα ζητήματα που απασχολούν στο αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ.

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, για τα πάρεργα της ΕΛΑΣ και πρόταση για σύσταση ειδικής Επιτροπής της ΠΟΑΣΥ.

Όπως προαναγγέλθηκε, η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, παρουσία των Αντιπροσώπων της και αρκετών συναδέλφων, με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την επικήρυξη-στοχοποίηση 21 Αστυνομικών της ΓΑΔΘ σε ιστότοπο που πρόσκειται στον αντεξουσιαστικό χώρο.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, τα μέλη ή τα τέκνα μελών που θα είναι υποψήφιοι μέσω Πανελληνίων εισαγωγικών εξετάσεων το σχολικό έτος 2021-2022 για τις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και τις Στρατιωτικές Σχολές, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν στη δωρεάν προγύμναση που προσφέρει η Ένωση για τις αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες.

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Θεσσαλονίκης μετέβη στο ΑΤ Παύλου Μελά, όπου παρέδωσε υπηρεσιακά τζάκετ στα μέλη της, μια προσφορά της εταιρείας «MAKIOS LOGISTICS».

Μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη, και τον ενημέρωσαν για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στις αστυνομικές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης.