ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η προαναγγελία ενίσχυσης της Διεύθυνσης Τροχαίας με 100 αστυνομικούς λόγω της έναρξης των εργασιών του flyover, από την πρώτη στιγμή προκάλεσε τον έντονο προβληματισμό μας σχετικά με την υπηρεσιακή προέλευση των συναδέλφων που θα μετακινηθούν.

   Σήμερα ο χειρότερος φόβος μας επιβεβαιώθηκε.

   Με εντολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε διαταγή από την ΓΑΔΘ, η οποία κοινοποιείται σε όλες τις υφιστάμενες Διευθύνσεις, για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Τροχαίας με 60 Αστυνομικούς από όλες τις Διευθύνσεις της.

   Με λίγα λόγια:

από τα «άδεια» Αστυνομικά Τμήματα,

από τα «άδεια» Τμήματα Ασφαλείας,

από τις «άδειες» Διμοιρίες,

από την «άδεια» Ομάδα ΔΙΑΣ,

θα μετακινηθούν Αστυνομικοί για να ενισχύσουν την Τροχαία.

   Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι με αυτή την πρακτική θα προκαλέσουμε μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που πάμε να λύσουμε.

   Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της προχειρότητας αυτής της διαταγής, αρκεί να αναφέρουμε ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας, η Διεύθυνση Ασφαλείας και η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων ενισχύονται με Αστυνομικούς από άλλους Νομούς, με έξοδα δημοσίου, λόγω υπηρεσιακών αναγκών. Δηλαδή, οι Διευθύνσεις που ενισχύονται από άλλους νομούς, καλούνται να ενισχύσουν την Διεύθυνση Τροχαίας. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο!

   Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι μόλις 8 Αστυνομικοί από την υπόλοιπη Ελλάδα αποσπάστηκαν στην Διεύθυνση Τροχαίας, ενώ 3 Αστυνομικοί αποσπάστηκαν στην Τροχαία μετά την αποδέσμευσή τους από την φύλαξη επίσημων. Ακόμα λοιπόν και με αυτόν τον παράλογο τρόπο που επιχειρεί η φυσική Ηγεσία να λύσει το πρόβλημα, ο αριθμός της ενίσχυσης φτάνει το 71. Οι επιστροφές των αποσπασμένων στην εν λόγω Διεύθυνση, οι οποίες  παρουσιάζονται ως καταλυτική ενέργεια, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν πραγματική ενίσχυση.

    Επειδή, ως Ένωση σκοπός μας είναι όχι μόνο να αναδείξουμε την περιρρέουσα υποκρισία, αλλά να βρεθούν μόνιμες λύσεις, για την αντιμετώπιση των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών που θα προκύψουν σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω της έναρξης των εργασιών  του flyover προτείνουμε:

-Την ακύρωση  της διαταγής ενίσχυσης της Διεύθυνσης Τροχαίας από τις λοιπές διευθύνσεις της ΓΑΔΘ.

-Την ενίσχυση της ΓΑΔΘ μέσω των επικείμενων συμπληρωματικών μεταθέσεων με τουλάχιστον 100 αστυνομικούς

-την έκδοση νέας διαταγής ενίσχυσης της ΓΑΔΘ μέσω αποσπάσεων με προσωπικό από άλλους Νομούς, χωρίς ωστόσο να χάνουν την μοριοδότηση οι έχοντες τόπο συμφερόντων την Θεσσαλονίκη. Κάτι το οποίο ισχύει στην περίπτωση των αποσπάσεων για μεταναστευτικές ροές.

    Τέλος, πέραν της ενίσχυσης της Τροχαίας θα πρέπει άμεσα να προωθηθούν μέτρα, ώστε να μπορέσει η καθημερινότητα της πόλης να επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο από το μεγάλο έργο που έρχεται.

    Δυστυχώς, αν και βρισκόμαστε προ των πυλών για την έναρξη των εργασιών, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και όπως φαίνεται το δόγμα που ακολουθείται είναι το γνωστό αδιέξοδο «βλέποντας και κάνοντας».

Θεσσαλονίκη, 17 Οκτωβρίου 2023

          

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά