ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   

   Ένα μόνιμο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες είναι ο τρόπος ανάθεσης της καθαριότητας σε ειδικά συνεργεία και οι τεράστιες καθυστερήσεις που παρουσιάζουν οι συγκεκριμένοι πανελλήνιοι διαγωνισμοί.

   Για την μερική επίλυση του ζητήματος προβλέφθηκε η έγκριση κονδυλίου συγκεκριμένου ύψους για την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με το οποίο εξυπηρετήθηκαν οι Υπηρεσίες της για τρεις και μόνο μήνες. Εντούτοις, η παράταση αυτή λήγει σήμερα 08-06-2017 και πλέον η καθαριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών της ΓΑΔΘ είναι μετέωρη.

   Αν δεν δοθεί άμεσα λύση θα αντιμετωπίσουμε πολυεπίπεδες συνέπειες που θα πηγάζουν από την πλημμελή καθαριότητα των χώρων κράτησης και προσέλευσης του κοινού. Η υγεία των κρατουμένων, των εργαζόμενων Αστυνομικών και των πολιτών είναι άμεσα συναρτώμενη με την καθαριότητα και σε καμία περίπτωση δεν είναι διαπραγματεύσιμη.  Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μολυσματικές ασθένειες είναι συχνό φαινόμενο στα αστυνομικά κρατητήρια και η μετάδοσή τους είναι ευκολότερη το καλοκαίρι.

   Είναι ανάγκη οι υπεύθυνοι να επιδείξουν γρήγορα αντανακλαστικά και να υπάρξει άμεση έγκριση νέου κονδυλίου, ώστε η ΓΑΔΘ να μην μείνει από αύριο χωρίς συνεργεία καθαριότητας.

   Τέλος, επειδή διαπιστώνουμε ότι οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί δεν τελεσφορούν ποτέ, προτείνουμε για συγκεκριμένους κωδικούς εξόδων που αφορούν ευαίσθητα θέματα όπως είναι η καθαριότητα, να γίνεται καταμερισμός του κονδυλίου ανάλογα με τις ανάγκες κάθε Διεύθυνσης, οι οποίες θα διενεργούν κατά τόπους διαγωνισμούς ανάθεσης των έργων όπως συμβαίνει με τους ΟΤΑ.

   Παρακαλούμε την Ομοσπονδία μας να διερευνήσει σε βάθος το ζήτημα αυτό και να παρέμβει για την οριστική επίλυσή του που δημιουργεί πλειονότητα προβλημάτων στην λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών όλης της χώρας.

  

Θεσσαλονίκη, 8 Ιουνίου 2017

   

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά