ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν τον Υφυπουργό Εσωτερικών (αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας -Θράκης), κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη και συνομίλησαν διεξοδικά για σειρά προβλημάτων που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ.

Κατά την συνάντηση, αναφερθήκαμε στην επιτακτική ανάγκη, λόγω των αυξανόμενων ενόπλων περιστατικών,  για εμπλουτισμό του αστυνομικού εξοπλισμού με επιπρόσθετα μέσα κλιμάκωσης, καθώς και την πολυδιαφημιζόμενη τοποθέτηση καμερών.

 Τονίσαμε, την αναγκαιότητα αύξησης και εξέλιξης των αστυνομικών εκπαιδεύσεων με την χρήση νέων μεθόδων κυρίως για τις επιχειρησιακές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ,  καθώς και την δημιουργία σύγχρονων σκοπευτηρίων και κτηρίων εκπαίδευσης.

Κατόπιν, επισημάναμε το μείζον πρόβλημα  με τις διάτρητες ενδοεπικοινωνίες της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό το έργο των αστυνομικών καθώς και την ανάγκη για εγκατάσταση ψηφιακών συστημάτων ενδοεπικοινωνίας.

Αναφερθήκαμε στην έξαρση της οπαδικής βίας, εντός και κυρίως εκτός των αγωνιστικών χώρων και αναλύσαμε τις  προτάσεις της Ένωσης, για λήψη αναγκαίων μέτρων καταπολέμησης αυτής και απεμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων από τους ελέγχους στις θύρες των οργανωμένων οπαδών.

Εν συνέχεια, εκφράστηκε η πάγια θέση μας για θέσπιση ενός Αξιοκρατικού Κώδικα Μεταθέσεων, που θα βασίζεται στη διαφάνεια, στην αξιοκρατία και στην ίση μεταχείριση των Αστυνομικών, σε όλες τις υπηρεσιακές εκφάνσεις και ειδικότερα στις εσωτερικές μεταθέσεις. Πρόταση η οποία έχει κατατεθεί αρμοδίως από την Ένωσή μας. Άλλωστε οι παραπάνω αξίες δεν θα έπρεπε να αποτελούν ζητούμενο στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. αλλά αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο.

Επίσης αναλύσαμε τις προτάσεις μας σχετικά με την επικείμενη έναρξη των εργασιών του «flyover» και τη μεγάλη επιβάρυνση που πρόκειται να επιφέρει στο ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί στην πόλη μας, καθώς και το τεράστιο φόρτο που θα επωμιστούν οι ήδη υποστελεχωμένες αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. 

Κλείνοντας, θέσαμε το πάγιο και κυριότερο αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, σχετικά με την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας των αστυνομικών.

Ο κ. Υφυπουργός από την μεριά του, μας ευχαρίστησε για την επίσκεψη και άκουσε προσεχτικά τα όσα του αναφέραμε. Σχετικά με το «flyover», αναγνώρισε ότι το βάρος της ευθύνης θα πέσει κυρίως στην Ελληνική Αστυνομία, πλην όμως, μας ανέφερε ότι εξετάζονται συνεχώς μέτρα που στόχο έχουν να συμβάλουν στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακών επιπτώσεων κατά την διάρκεια των έργων.

Μας συνεχάρη για τις προτάσεις μας, οι οποίες όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αποσκοπούν στην εξέλιξη του σώματος και κατ’ επέκταση στην αναβάθμιση της ασφαλείας του πολίτη.

Ως Ένωση θα συνεχίσουμε τις θεσμικές συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, θέτοντας ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ.

Θεσσαλονίκη, 24 Οκτωβρίου 2023

          

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά