ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης (ΚΙΘ), Αστυνομικό Διευθυντή κ. Βασίλειο ΤΖΑΛΟΚΩΣΤΑ.

Με μεσολάβηση της Ένωσης, η Διοίκηση του 424 ΓΣΝ αποκρίθηκε θετικά στην πρόταση για κατάργηση της υποχρεωτικής έκδοσης παραπεμπτικών από το ΚΙΘ για την εξέταση των Αστυνομικών. Ωστόσο, μας επισημάνθηκε ότι για την οριστική επίλυση του ζητήματος θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία του 424 ΓΣΝ και με το ΚΙΘ.  

Ο Διευθυντής του ΚΙΘ, μας γνωστοποίησε ότι υπάρχει παλαιότερη διαταγή του 424 ΓΣΝ που δεσμεύει για την έκδοσή παραπεμπτικών, και μόνο το Νοσοκομείο με νεότερη διαταγή του μπορεί να ορίσει την κατάργηση αυτής της υποχρέωσης. Η Ένωση θα ενημερώσει εγγράφως το 424 ΓΣΝ για τη θέση του ΚΙΘ ώστε να επιλυθεί το ζήτημα.

Δυστυχώς, οι ελλείψεις σοβαρών ειδικοτήτων Ιατρών στο ΚΙΘ δημιουργούν κενά στην ιατρική περίθαλψη των συναδέλφων. Μεγαλύτερο κώλυμα δημιουργεί η έλλειψη ορθοπεδικού, καθώς τα περισσότερα περιστατικά εν ώρα υπηρεσίας αφορούν αυτή την ειδικότητα. Μεταφέραμε στον κ. Διευθυντή, την ανάγκη ενημέρωσης της αρμόδιας Διεύθυνσης Υγειονομικού ΑΕΑ για την υφιστάμενη κατάσταση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΚΙΘ επισκέπτονται οι Αστυνομικοί όλης της Βόρειας Ελλάδας, και όχι μόνο της ΓΑΔΘ.

Ένα μόνιμο παράπονο των συναδέλφων είναι η άρνηση ορισμένων υπηρεσιακών ιατρών του ΚΙΘ να χορηγούν βεβαιώσεις για ιδιωτική χρήση για συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις. Ο κ. Διευθυντής ανέφερε ότι υπάρχει έγγραφο του ΕΟΠΥΥ που δεν επιτρέπει την χορήγηση αυτών.

Ένα ακόμα θέμα που μας μεταφέρθηκε και σχολιάζεται αρνητικά, είναι η καθυστερημένη άφιξη των ιατρών για την εξέταση των ασθενών. Όπως μας αναφέρθηκε, ορισμένοι ιατροί αργοπορούν κατά συνήθεια και δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Το γεγονός αυτό, δρα επιβαρυντικά στους ασθενείς συναδέλφους μας, οι οποίοι μη μπορώντας να αντιδράσουν, περιμένουν αγόγγυστα να έρθει η στιγμή της εξέτασής τους. Η αδικαιολόγητη ταλαιπωρία των ασθενών, εκθέτει το προσωπικό του ΚΙΘ και τις συνθήκες λειτουργίας του. Με μοναδικό στόχο την προστασία της υγείας των Αστυνομικών της ΓΑΔΘ, αιτηθήκαμε τον έλεγχο των ανωτέρω καταγγελιών.

Επίσης, αναφέραμε την έγγραφη καταγγελία μέλους μας για την άρνηση εξέτασής του από ιατρό του ΚΙΘ. Ο εν λόγω ιατρός δεν προχώρησε στην εξέταση του ασθενούς, επικαλούμενος την ύπαρξη συνταγογράφησης από άλλο ιατρό. Η Ένωσή μας δηλώνει ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι αντιδεοντολογικές, αντίκεινται στη φύση του λειτουργήματος του ιατρού και δεν επιτρέπονται στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας που μετρά εκατοντάδες τραυματίες. Ζητήσαμε να ελεγχθεί ο ιατρός, να διατυπώσει τους λόγους που αρνήθηκε την εξέταση, και κατά πόσο αυτοί οι λόγοι ευσταθούν. Ο κ. Διευθυντής δεσμεύτηκε να ελέγξει τις συνθήκες τέλεσης του περιστατικού και  αναμένουμε τα αποτελέσματα του ελέγχου του.

Στην ίδια κατεύθυνση, μέλη της Ένωσης έχουν αναφέρει την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και αναλώσιμων υλικών στο ΚΙΘ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι ιατροί να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν πλήρως στα καθήκοντά τους. Ρωτήσαμε τον κ. Διευθυντή αν έχουν γίνει τα κατάλληλα έγγραφα προς τις Προϊστάμενες Υπηρεσίες για την έγκριση δαπανών. Όπως μας αποκρίθηκε, οι ελλείψεις έχουν αποτυπωθεί εγγράφως και γίνονται οι μέγιστες προσπάθειες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Όσον αφορά τις καταγγελίες και τα παράπονα των μελών μας, δεσμεύτηκε ότι θα επιστήσει την προσοχή στους ιατρούς για να μην υπάρχουν περιπτώσεις ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Τέλος, παρότι το προσωπικό και ανάγκες του Ιατρείου αυξάνονται, οι διαθέσιμοι χώροι είναι περιορισμένοι και δημιουργούν πρακτικά προβλήματα. Μοναδική λύση αποτελεί η εξεύρεση νέου κτιριακού χώρου, ώστε να στεγαστεί το Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα διευκολύνουν ιατρούς και ασθενείς.

Το δικαίωμα στη περίθαλψη πρέπει να κατοχυρώνεται επί ίσοις όροις για όλους τους Αστυνομικούς, πέρα από διαχωρισμούς που βασίζονται σε τοπικά ή πληθυσμιακά κριτήρια. Το Κεντρικό Ιατρείου Θεσσαλονίκης επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται όπως το αντίστοιχο Κεντρικό Ιατρείο της Αθήνας, και να δίνεται η ίδια βαρύτητα στις ανάγκες του προσωπικού και των συναδέλφων που το επισκέπτονται. 

  

Θεσσαλονίκη, 1 Ιουνίου 2018

  

    

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά