ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προς τους , 1)Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Δούβαλη. 2)Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. Χρήστο Μπουλούμπαση, 3)Διευθυντή της Δ/νσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. Σταύρο Κεσελίδη για την Ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων

Κύριε Επιθεωρητά,

Κύριε Γενικέ,

Κύριε Ταξίαρχε,

 

     Επανερχόμαστε στο ζήτημα υποστελέχωσης της ομάδας ΔΡΑΣΗΣ το οποίο έρχεται  στο προσκήνιο για πολλοστή φορά.

     Πρόκειται για μια ομάδα, η οποία βάση του προβλεπόμενου οργανογράμματος, θα έπρεπε να αριθμεί 45 αστυνομικούς και η οποία την δεδομένη στιγμή απαρτίζεται συνολικά από 19 αστυνομικούς, εκ των οποίων 16 χαμηλόβαθμοι, δυο βαθμοφόροι και ένας γραμματέας.

    Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, σύντομα δύο αστυνομικοί για διάφορους λόγους θα αποχωρήσουν από την εν λόγω υπηρεσία. Όπως ενημερωθήκαμε και σύμφωνα με επιχειρησιακό σχεδιασμό που αφορά την εορταστική περίοδο, οι εν λόγω ομάδα διατάχθηκε να περιπολεί σε συγκεκριμένο σημείο σε δύο βάρδιες με δυο ομάδες των 8 ατόμων. Με βάση τα όσα σας προαναφέραμε κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι το σύνολο των συναδέλφων μας θα εργάζονται σε καθημερινή βάση χωρίς τις προβλεπόμενες ημερήσιες αναπαύσεις. Για το λόγο αυτό, το πρόβλημα της  υποστελέχωσης μετακυλήθηκε και στις ομάδες ΟΠΚΕ, αφού πέντε αστυνομικοί, ένας από κάθε ομάδα της ΟΠΚΕ, διατάχθηκαν και μετακινήθηκαν στην ομάδα ΔΡΑΣΗ. Αποτελεί βέβαια γρίφο το πώς θα υλοποιηθεί ο συγκεκριμένος σχεδιασμός εν μέσω εορταστικών αδειών.

 

 Κύριε Επιθεωρητά,

 Κύριε Γενικέ,

 Κύριε Ταξίαρχε,

 

    Είναι ανεπίτρεπτο, επιχειρησιακές ομάδες όπως αυτή της ΔΡΑΣΗΣ, η οποία ιδρύθηκε μόλις πριν δύο χρόνια, να λειτουργεί τη δεδομένη στιγμή με μόλις το ένα τρίτο της προβλεπόμενης δύναμης. Βέβαια η ευθύνη βαραίνει κυρίως την προηγούμενη πολιτική και φυσική ηγεσία, η οποία αποφάσισε να ιδρύσει μία τόσο σημαντική ομάδα αποκλειστικά και μόνο με αποσπασμένους.

    Σας καλούμε να ενισχύσετε άμεσα την ομάδα ΔΡΑΣΗ και γενικότερα την Υποδιεύθυνση Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων με αστυνομικό προσωπικό. Ειδάλλως, η μόνη λύση είναι η διάλυση της ομάδας ΔΡΑΣΗ και η απορρόφηση του προσωπικού στις πέντε ομάδες ΟΠΚΕ.

Θεσσαλονίκη, 02 Δεκεμβρίου 2022

         

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά