ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   

   Ως γνωστόν, οι Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης και Δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων (Πόθεν Έσχες) υποβλήθηκαν φέτος ηλεκτρονικά από τους υπόχρεους. Αφότου εξέπνευσε η προθεσμία κατάθεσής τους, στην Ένωσή μας περιήλθαν παράπονα συναδέλφων επί της διαδικασίας.

   Συγκεκριμένα, πολλοί Αστυνομικοί ενημερώθηκαν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για τη μη ορθή εκπλήρωση υποχρέωσης υποβολής δήλωσης, λόγω συγκεκριμένων σφαλμάτων κατά τη συμπλήρωσή της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όσοι θα υποβάλλουν τροποποιημένη δήλωση μέχρι την 30-07-2017 να κινδυνεύουν να τους επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα από εκατό πενήντα έως τετρακόσια ευρώ, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις του άρθρ. 6 του Ν.3213/2003. Σε περίπτωση δε, που δεν προλάβουν την ανωτέρω καταληκτική ημερομηνία και δε δοθεί περαιτέρω παράταση θα υπάρξουν και ποινικές κυρώσεις.

   Καθώς είναι η πρώτη χρονιά που οι δηλώσεις πόθεν έσχες υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω Taxisnet, πρέπει να δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης λαθών που οφείλονται σε παρερμηνεία ή αβλεψία άνευ κυρώσεων.

   Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θεωρεί απαραίτητο να μην επιβληθούν φέτος διοικητικά πρόστιμα και να υπάρξει άμεσα η δυνατότητα τροποποίησης των δηλώσεων πόθεν έσχες με παράταση του χρόνου υποβολής τους. Πολύ περισσότερο τώρα που βρισκόμαστε εν μέσω θέρους και οι συνάδελφοι διανύουν την καλοκαιρινή άδειά τους, πρέπει να επιδειχθεί ευελιξία εκ μέρους των αρμόδιων Υπηρεσιών.

   Παρακαλούμε όπως η Ομοσπονδία μας προωθήσει το αίτημά μας ώστε να λυθεί σύντομα το ζήτημα αυτό που απ’ ό,τι φαίνεται ταλαιπωρεί πολλούς Αστυνομικούς.

  

Θεσσαλονίκη, 25 Ιουλίου 2017

   

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά