ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 24 Ιανουαρίου 2017

Προς: ΠΟΑΣΥ

               

   Η παραμονή ή διαγραφή των συναδέλφων μας από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τα μέλη μας. Η Ένωσή μας έχει γίνει δέκτης πολλών ερωτημάτων και προβληματισμών σχετικά με το εν λόγω ζήτημα, η απάντηση των οποίων είναι απαιτητή από τους καθ’ύλη υπεύθυνους-εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εκπροσώπους του Ταμείου.

   Η μέχρι σήμερα φημολογία μόνο παραπληροφόρηση δημιουργεί, καθώς δεν είναι πουθενά εντυπωμένες οι εγγυήσεις που θα καθορίσουν την απόφαση των συναδέλφων μας για την παραμονή τους ή όχι στο Ταμείο.

Συγκεκριμένα,

- Όλοι οι καταταγέντες συνάδελφοι μετά το 1993 που ανήκουν στην πρώην Ελληνική Χωροφυλακή και αποδεδειγμένα δεν έχουν ενταχθεί στο ΤΠΔΥ με αίτησή τους, εφόσον ζητήσουν την διαγραφή τους από το Ταμείο, ποιο θα είναι το ακριβές ποσό που θα τους επιστραφεί από τα χρήματα που τους έχουν παρακρατηθεί και από ποιο Νόμο προκύπτουν όλα αυτά;

- Σε περίπτωση διαγραφής από το ΤΠΔΥ κατόπιν αίτησης, αυτή είναι οριστική ή υπάρχει κάποιος χρόνος υπαναχώρησης;

- Μετά την ένταξη του ΤΠΔΥ στο ΕΤΕΑ και με την σημερινή διαμορφωμένη κατάσταση του Ταμείου, είναι εγγυημένη η μελλοντική δυνατότητα απόδοσης του εφάπαξ βοηθήματος στους συναδέλφους;

   Για τα ανωτέρω ερωτήματα και άλλα που είμαστε σίγουροι ότι έχουν υποβληθεί τόσο στην Ομοσπονδία μας όσο και σε άλλες πρωτοβάθμιες Ενώσεις, υπάρχουν επιμέρους απαντήσεις που προκύπτουν από τον Ν. 2690/99 όσο και από τον Ν. 4387/16 αλλά για τις προκληθείσες ασάφειες πρέπει να υπάρξει μια ενδελεχής ενημέρωση, μέσω της Ομοσπονδίας μας.

   Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί η πλήρης ενημέρωση των συναδέλφων, προκειμένου η λήψη οποιασδήποτε απόφασης για παραμονή ή διαγραφή από το ΤΠΔΥ, να βασιστεί πάνω σε απτά στοιχεία και όχι «διαρρεόμενες» πληροφορίες.

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά