Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Θεσσαλονίκη, 2 Φεβρουαρίου 2017

  Το Προεδρείο της Ένωσής μας επισκέφθηκε το πρωθυπουργικό γραφείο και συναντήθηκε με την κ. Κατερίνα Νοτοπούλου.

  Μετά την ανακοίνωση των θέσεων των τακτικών μεταθέσεων, το Προεδρείο μας κατήγγειλε την συνεχόμενη απαξίωση της Θεσσαλονίκης μέσω της μόνιμης έλλειψης αστυνομικού προσωπικού. Αν αναλογιστεί κανείς τις πολυάριθμες αρμοδιότητες των αστυνομικών και τις ελάχιστες μεταθέσεις των τελευταίων ετών, γίνεται εύκολα αντιληπτός ο λόγος που η μικροεγκληματικότητα καλπάζει. Τονίσαμε ότι η ασφάλεια των πολιτών θα εξασφαλιστεί μόνο αν έρθουν στην ΓΑΔΘ αστυνομικοί μέσω μεταθέσεων, οι οποίοι θα διατεθούν στην αστυνόμευση των γειτονιών της Θεσσαλονίκης.

 Επιπρόσθετα, οι υπεύθυνοι πρέπει να αντιληφθούν ότι απαιτείται άμεση εξοικονόμηση δυνάμεων. Η διάθεση μεγάλου αριθμού αστυνομικών για τη φύλαξη στόχων και σε μέτρα τάξης είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την απογύμνωση των Α.Τ. και Τ.Α. Συγκεκριμένα, στα δεκατρία κέντρα φιλοξενίας προσφύγων απασχολούνται 150 αστυνομικοί, χωρίς να προσφέρουν με την παρουσία τους ουσιαστικό έργο. Η Ένωση μας αιτήθηκε την απομάκρυνση της μόνιμης δύναμηςαπό τα κέντρα και την καθιέρωση της 24ωρης επιτήρησης.

  Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί το αίτημά μας για ανανέωση των υπηρεσιακών οχημάτων στη ΓΑΔΘ. Με τα περισσότερα περιπολικά να είναι κατά κύριο λόγο πεπαλαιωμένα, οι συνάδελφοι μας καθημερινά παίζουν κορώνα-γράμματα την σωματική τους ακεραιότητα, ενώ παράλληλα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο έργο τους.

  Τέλος, το Προεδρείο μας δήλωσε ότι καμία επιπλέον μείωση δεν είναι ανεκτή κι επιτρεπτή στους Αστυνομικούς ενώ ακόμα οι αδικίες που επέφεραν τα προηγούμενα μνημόνια δεν έχουν αμβλυνθεί, καθώς εκκρεμεί η πλήρης εφαρμογή της Απόφασης ΣτΕ.

  Από πλευράς της, η κα Νοτοπούλου μας δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται ως πολίτης της Θεσσαλονίκης τα προβλήματα που υπάρχουν και από τη θεσμική της θέση θα προσπαθήσει να προωθήσει στο μέγιστο δυνατό τα αιτήματά μας.  

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

6932649076

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά