ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ. Η συνάντηση έγινε με στόχο να μεταφερθούν στο ανώτατο ιεραρχικά πρόσωπο της φυσικής μας Ηγεσίας τα άλυτα προβλήματα των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης.

Πρωτίστως, αναφέρθηκε η νέα μορφή αστυνόμευσης μέσω των πεζών περιπολιών. Η μετακίνηση Αστυνομικών από όλες τις Α.Δ. της ΓΑΔΘ στις πεζές περιπολίες, μείωσε περαιτέρω το προσωπικό σε Διευθύνσεις με μεγάλες ελλείψεις. Ο κ. Αρχηγός δήλωσε ότι έχει ήδη δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο στελέχωσης των πεζών περιπολίων ώστε να μην προκληθούν υπηρεσιακά κωλύματα και θα εξετάσει αν αυτές εφαρμόστηκαν σωστά. Επίσης, ανέφερε ότι φέτος η ΓΑΔΘ θα ενισχυθεί με ικανό αριθμό Αστυνομικών στις τακτικές μεταθέσεις, γεγονός που θα δώσει «ανάσα» στις Υπηρεσίες.

Τα 3 τελευταία χρόνια, οι διμοιρίες και οι ομάδες ΟΠΚΕ μετακινούνται κάθε μήνα στα νησιά με πολυεπίπεδες υπηρεσιακές συνέπειες. Για την μετακίνηση των διμοιριών της ΔΑΕΘ και της ΟΠΚΕ στην Κέρκυρα, ο κ. Αρχηγός μάς ενημέρωσε ότι επίκειται διυπουργική συνάντηση όπου, εκτός των άλλων, θα συζητηθεί και η αποδέσμευση των δυνάμεων που δεν είναι αναγκαίες. Όσον αφορά τις μετακινήσεις στα νησιά, ο κ. Αρχηγός αναγνωρίζει τη μονιμότητα του προβλήματος και την υπηρεσιακή επιβάρυνση που προκαλεί. Ήδη αναζητούνται μόνιμες λύσεις και συζητούνται ορισμένες προτάσεις οι οποίες δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Ένα διαχρονικό θέμα που απασχολεί τους Αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης είναι η πιστή εφαρμογή του χρόνου εργασίας και η έκδοση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας. Το Προεδρείο της Ένωσης ανέλυσε τους λόγους που επιφέρουν την καταστρατήγηση αυτών και αιτήθηκε την παρέμβαση του κ. Αρχηγού για την εφαρμογή της νομοθεσίας. Ο ίδιος μάς διαβεβαίωσε ότι θα ελέγξει την έκδοση ή μη εβδομαδιαίας υπηρεσίας στις Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ και θα καταστήσει σαφές ότι η νομοθεσία πρέπει να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα.

Κατόπιν, επισημάνθηκε η έλλειψη καθαριότητας στη ΓΑΔΘ λόγω της μη ανανέωσης των υπαρχουσών συμβάσεων. Ο κ. Αρχηγός γνώριζε ήδη το πρόβλημα που προέκυψε και όπως μας είπε πολύ σύντομα θα υπάρξει μια προσωρινή λύση μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την πρόσληψη καθαριστριών στην ΕΛ.ΑΣ. Καθώς, οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ προχωρούν χωρίς κωλύματα και καθυστερήσεις, ο κ. Αρχηγός αισιοδοξεί ότι σε λίγους μήνες το θέμα θα επιλυθεί οριστικά.

Τελευταίο αίτημα της Ένωσης, αλλά εξίσου σημαντικό, ήταν η ορθή κατανομή προσωπικού στη ΓΑΔΘ. Οι υπηρεσιακές ανισορροπίες επιβάλλουν την αναθεώρηση του τρόπου στελέχωσης των ΑΔ. Μόνο με τη βούληση της Ηγεσίας μπορεί να αντισταθμιστεί ο αριθμός των υπηρετούντων στις Διευθύνσεις και να σταματήσει το συχνό φαινόμενο άλλες ΑΔ να είναι υπεράριθμές και άλλες ελλιπείς. Ο κ. Αρχηγός πιστεύει ότι η ΓΑΔΘ θα έχει αυτή την ευκαιρία μέσω της φετινής ενίσχυσης στις τακτικές μεταθέσεις και εφόσον εκμεταλλευτεί ορθά το ήδη υπάρχον προσωπικό θα εξισορροπήσει τα υφιστάμενα υπηρεσιακά «κενά».

Ο κ. Αρχηγός μάς ανέφερε ότι είναι δίπλα στο προσωπικό και πρόθεσή του είναι να επιλύσει τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον Έλληνα Αστυνομικό εδώ και χρόνια. Για την υλοποίηση αυτού στόχου, επιθυμεί τη στενή και υγιή συνεργασία με όλους τους φορείς, συμπεριλαμβανομένου και του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

    

Θεσσαλονίκη, 11 Ιανουαρίου 2019

             

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

  

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά