ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Έγγραφο της ΕΑΥΘ Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (μέσω ΠΟΑΣΥ) , τον Υπουργό Δικαιοσύνης (μέσω ΠΟΑΣΥ) και την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (μέσω ΠΟΑΣΥ)  με Κοινοποίηση στους Βουλευτές Θεσσαλονίκης, τον Προϊστάμενο Εισαγγελίας, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας (μέσω ΠΟΑΣΥ), τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος , τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, σχετικά με την προστατευτική φύλαξη ανηλίκων στα Νοσοκομεία από Αστυνομικούς της ΓΑΔΘ.

               

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

 

Ως Ένωση έχουμε θίξει πολλάκις στο παρελθόν το δυσθεώρητο αριθμό προστατευτικών φυλάξεων ανηλίκων στα Νοσοκομεία από Αστυνομικούς, οι οποίες έχουν επιφέρει σημαντικές υπηρεσιακές αγκυλώσεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Καθημερινά, η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης κατά κύριο λόγο αλλά και λοιπές Διευθύνσεις καλούνται να διαθέσουν μεγάλο αριθμό Αστυνομικών στα Νοσοκομεία σε 24ωρη βάση.  Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη. Ενδεικτικά, σας αναφέρουμε ότι από την Πέμπτη 19/05/2022 μέχρι και την Τετάρτη 25/05/2022 απασχολήθηκαν στο σύνολο τους 168 Αστυνομικοί της ΓΑΔΘ σε προστατευτικές φυλάξεις στα Νοσοκομεία. Όπως αντιλαμβάνεστε ο αριθμός είναι δυσανάλογος σε σχέση με την υπάρχουσα δύναμη των Τμημάτων και εντείνει περαιτέρω την υποστελέχωσή τους.

Είναι αδιανόητο, τη στιγμή που η πόλη στερείται των απαραίτητων εποχούμενων περιπολιών για τη γενική αστυνόμευση και τα πολυπαθή Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας υπολείπονται προσωπικού για να στελεχώσουν τα βασικά περιπολικά τους, ν’ απασχολούνται καθημερινά τόσοι Αστυνομικοί στα Νοσοκομεία για την φύλαξη παιδιών βρεφικής και νηπιακής ηλικίας, αντί να εκτελούν απερίσπαστοι τα καθήκοντα τους. Μάλιστα, οι συνάδελφοί μας σε καμία περίπτωση δεν εκτελούν αστυνομικά καθήκοντα αφού κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους παίζουν, ταΐζουν και φροντίζουν τα παιδιά.

Η σημαντικότερη παράμετρος του ζητήματος αφορά τα ίδια τα παιδιά, ηλικίας από μηνών έως και 6-7 ετών, που στην πλειονότητά τους είναι εγκαταλελειμμένα ή  κακοποιημένα, κι έχουν βιώσει άσχημες καταστάσεις από τον περίγυρό τους. Αυτά τα παιδιά, αντί το κράτος να τα αγκαλιάσει και να τα περιθάλψει ώστε να επουλωθούν οι όποιες ψυχικές πληγές τους από την πρώτη στιγμή, τα «πετάει» σε ένα ψυχρό και αφιλόξενο περιβάλλον (Νοσοκομειακό Ίδρυμα), έως ότου βρεθεί η κατάλληλη δομή φιλοξενίας τους ή μέχρις ότου τελεσιδικήσει η οριστική απόφαση για την επιμέλεια αυτών, βάζοντας δεκάδες Αστυνομικούς να τα φυλάνε σε 24ωρη βάση σαν να έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα.

Είναι ανθρωπιστικά απαιτητό να πάψει η αδιάφορη προσέγγιση των αρμόδιων φορέων και οι υπεύθυνοι για την τύχη αυτών των παιδιών να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα και να δείξουν την αμέριστη προσοχή και ευαισθησία τους, ώστε όταν αυτά εντοπίζονται, να μεταφέρονται άμεσα και χωρίς κωλυσιεργίες σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας, όπου θα χαίρουν της δέουσας φροντίδας για την αποκατάσταση της ψυχικής και σωματικής τους υγείας.

 

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

 

Στρεφόμαστε σ’ εσάς, γι’ αυτό το τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα και σας καλούμε να επιδείξετε την αρμόζουσα ενσυναίσθηση για τη διαβίωση και το μέλλον των δεκάδων ανηλίκων που καθημερινά φιλοξενούνται στα Νοσοκομεία της πόλης, ενώ παράλληλα, να μεριμνήσετε για την απεμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων από τέτοιου είδους αστυνομικά πάρεργα, με σκοπό να διατεθούν σε υπηρεσίες αστυνόμευσης, τονώνοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Με το παρόν έγγραφο, ζητούμε να γίνει το πρώτο ουσιαστικό βήμα που θα μπορούσε να γίνει από εσάς  προς αυτή την κατεύθυνση, το οποίο είναι να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τις Εισαγγελικές Αρχές και να βρεθεί μια γόνιμη και αποτελεσματική λύση για όλες αυτές τις προστατευτικές φυλάξεις ανηλίκων.  

                            Θεσσαλονίκη, 27 Μαΐου 2022

       

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά