ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ,  για την εξαίρεση των μητέρων Αστυνομικών από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για φιλοξενία των παιδιών τους σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

   

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα, θέλουμε να επισημάνουμε την άδικη εξαίρεση των μητέρων δημοσίων υπαλλήλων, και δη των Αστυνομικών, από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για φιλοξενία των παιδιών τους σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Παρότι η Ελληνίδα Αστυνομικός εργάζεται κυρίως με ανελαστικά ωράρια και ο μισθός της δεν συγκαταλέγεται στους υψηλούς του δημόσιου τομέα, δεν υπάρχει η πρόβλεψη και η ευαισθησία εκ μέρους της Πολιτείας να της παράσχει την ελάχιστη διευκόλυνση για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών της, όσο η ίδια εργάζεται.

Φέτος, για πρώτη φορά, θα εφαρμοστεί το νέο πλαίσιο για την προσχολική αγωγή, που ορίζει την υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών ηλικίας άνω των 4 ετών σε δομές της δημόσιας εκπαίδευσης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση σημαντικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς, τα οποία φρονούμε ότι μπορούν να διατεθούν για την ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων στους δικαιούχους του προγράμματος ΕΣΠΑ για τα ΚΔΑΠ. Η υιοθέτηση της πρότασής μας θα έχει διττό όφελος, καθώς οι μεν Δήμοι θα αξιοποιήσουν τις δομές προσχολικής ηλικίας που διαθέτουν και οι δε οικογένειες των Αστυνομικών θα επωφεληθούν από την σημαντική παροχή της κοινωνικής μέριμνας.

 

Θεσσαλονίκη, 25 Αυγούστου 2021

       

                       

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά