ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης φιλοξένησε στα γραφεία της Ένωσης τον Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ. Γκολιδάκη Διαμαντή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν διεξοδικά τα κυριότερα προβλήματα που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αλλά και ζητήματα που αφορούν το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού. 

Αρχικά, επιδώσαμε στον κ. Βουλευτή υπόμνημα που περιείχε καίριες προτάσεις μας για ποικίλα προβλήματα, που αφορούν ζητήματα εκπαίδευσης, εξοπλισμού, αξιοκρατίας και διαφάνειας, τα οποία εφόσον υλοποιηθούν θα επιλύσουν χρόνια υπηρεσιακά προβλήματα. 

Όσον αφορά την έξαρση της οπαδικής βίας, ενημερώσαμε τον κ. Βουλευτή ότι το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλη έκταση κυρίως εκτός αγωνιστικών χώρων, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη λήψη αναγκαίων μέτρων σε νομικό επίπεδο, σε επίπεδο αθλητικών διοργανώσεων αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο, όπως η διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων. 

Κατόπιν, αναφέραμε την αναγκαιότητα αναβάθμισης και εξέλιξης της αστυνομικής εκπαίδευσης με την χρήση νέων μεθόδων, καθώς και την ύπαρξη σύγχρονων σκοπευτηρίων και κτηρίων εκπαίδευσης. 

Αναλόγως, είναι επιβεβλημένη η άμεση βελτίωση κι ενίσχυση του αστυνομικού εξοπλισμού και η εγκατάσταση ψηφιακών συστημάτων ενδοεπικοινωνίας. 

Εν συνεχεία, εκφράστηκε η πάγια θέση μας για θέσπιση ενός Αξιοκρατικού Κώδικα Μεταθέσεων, που θα βασίζεται στη διαφάνεια, στην αξιοκρατία και στην ίση μεταχείριση των Αστυνομικών, σε όλες τις υπηρεσιακές εκφάνσεις και ειδικότερα στις εσωτερικές μεταθέσεις και αποσπάσεις αλλά και στις κρίσεις-προαγωγές του προσωπικού, πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί αρμοδίως από την Ένωσή μας. Αξίες οι οποίες δεν θα έπρεπε να αποτελούν ζητούμενο στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. αλλά αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο. 

Ωστόσο, δεν παραλείψαμε να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό μας, μετά το τελευταίο γεγονός, του πρόσφατου αιφνίδιου θανάτου συναδέλφου μας. Με αφορμή αυτό, επαναφέρουμε την πρόταση της Ένωσης για υποχρεωτικό προληπτικό έλεγχο υγείας (check up) των συναδέλφων, ως ελάχιστη ένδειξη πρόνοιας και προστασίας. 

Κλείνοντας, θέσαμε το πάγιο και κυριότερο αίτημα της Ομοσπονδίας μας, για την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας των αστυνομικών. 

Ο κ. Γκολιδάκης από την μεριά του εμφανίστηκε γνωστής πολλών εκ των προβλημάτων που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό, ενώ κατέγραψε το σύνολο όσων αναφέραμε δεσμευόμενος ότι θα προσπαθήσει να συμβάλει μέσω του θεσμικού του ρόλου στην επίλυση αυτών . Όπως μας ανέφερε, τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό για το αστυνομικό προσωπικό και θεωρεί χρέος του να σταθεί εμπράκτως δίπλα σε αυτό. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, όπως επιτάσσει ο θεσμικός του ρόλος, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί συναντήσεις με το σύνολο των πολιτικών κομμάτων, βουλευτών και φορέων, προωθώντας τα διαχρονικά και σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό, καταθέτοντας εμπεριστατωμένες προτάσεις,  ξεκάθαρες θέσεις και λύσεις.

Θεσσαλονίκη, 12 Οκτωβρίου 2023

          

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά