ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Ο νέος τραυματισμός συναδέλφου μας κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης μεταξύ παίδων στη Θεσσαλονίκη, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων κατά των Αστυνομικών.

Η απαξίωση των Ελλήνων Αστυνομικών δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο και οφείλεται σε ενέργειες και παραλείψεις δεκαετιών. Οι υποτιμητικές δηλώσεις κατά του αστυνομικού έργου από εκλεγμένους πολιτικούς, και η χρήση των Αστυνομικών ως κυματοθραύστης για την εφαρμογή δυσμενών νομοθετημάτων, δημιούργησαν εν πολλώ μια ισχυρή ιδεοληψία ταύτισης της εργασίας των Αστυνομικών με την προστασία του κρατικού μηχανισμού.

Επιπρόσθετα, η ανοχή σε καθιερωμένες ετήσιες ταραχές, συνδυαστικά με την παθητική στάση των αστυνομικών δυνάμεων σε πάσης φύσεως έκτροπα σε αθλητικούς αγώνες και εκδηλώσεις, συντέλεσε στην απαξίωση του έργου τους.

Πλέον, βλέπουμε ότι η ιδιότυπη ανοχή που απολαμβάνουν όσοι επιτίθενται απρόκλητα κατά των Αστυνομικών, μετεξελίχθηκε σε απάθεια και αποδοχή της κατάστασης.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η Πολιτεία δεν θέλει ή δεν μπορεί να σταματήσει αυτά τα περιστατικά. Γιατί όσο δεν αλλάζει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, αυτά θα διαιωνίζονται και η Ηγεσία θα έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον συνάδελφο. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα είναι δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί.

 

   Θεσσαλονίκη, 30 Απριλίου 2018

   

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

6936800701

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά