ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Χάρη Καστανίδη, παρουσία του Γραμματέα του Τομέα προστασίας του πολίτη κ. Γιώργου Φεστερίδη. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση σημαντικών εκκρεμών ζητημάτων που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό και απαιτούν πολιτική βούληση για την επίλυσή τους.

Το Προεδρείο επανέλαβε την πάγια θέση του για αλλαγή του οργανογράμματος του αεροδρόμιου «Μακεδονία» και την ενίσχυσή του μόνο με μετατιθέμενους Αστυνομικούς βάσει της επετηρίδας. Παράλληλα, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του σχετικά με τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας υπαγόμενης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μετά την ανάλυση των επιμέρους παραμέτρων από το Προεδρείο και την κατάθεση των σχετικών εγγράφων, ο κ. Καστανίδης τοποθετήθηκε επί των θεμάτων.

Αρχικά, τόνισε ότι η Αστυνομία πρέπει να έχει συγκεκριμένο ρόλο βάσει της αποστολής της και να περιοριστεί η δημιουργία νέων ομάδων που επιφορτίζονται με παρεμφερή καθήκοντα, πλην όμως, δεν μεταβάλλουν ουσιωδώς το παρεχόμενο αστυνομικό έργο.

Για την στελέχωση του αεροδρόμιου «Μακεδονία», ανέφερε ότι η ασφάλεια μιας τόσο σημαντικής υποδομής για την πόλη μας, δεν επιτρέπει πειραματισμούς και «αλχημείες».

Αναφερόμενος στη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας , συμφώνησε με την πρόταση της Ένωσής μας και δήλωσε ότι η ομάδα φύλαξης πρέπει να εποπτεύεται απευθείας στον Πρύτανη.

Τέλος, όπως μας ενημέρωσε, τις θέσεις του αυτές θα τις μεταφέρει και στα αρμόδια κοινοβουλευτικά όργανα.

    

Θεσσαλονίκη, 4 Φεβρουαρίου 2021

        

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά