ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    

Συνάδελφοι,

Οι ιδιάζουσες και πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα την παράταση της θητείας των υφιστάμενων διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Η εν λόγω παράταση λήγει την 30-6-2021 και κατά συνέπεια, μέσα σ’αυτό το χρονικό διάστημα η Ένωση οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε εκλογές. Σε αντίθετη περίπτωση, το Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει πρόβλημα νομιμοποίησης, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος πτώσης της εκλεγμένης Διοίκησης και διορισμού προσωρινής Διοίκησης, αν κάποιος προσφύγει στα Δικαστήρια. 

Επειδή πρωταρχική μας προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας όλων μας, η οποία ταυτόχρονα αποτελεί ζήτημα της δημόσιας υγείας, το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε την 12-5-2021, με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης τον τρόπο διενέργειας της Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης. Τα μέλη αποφάσισαν κατά πλειοψηφία (12-1) ότι η Ένωση οφείλει να προχωρήσει τις νόμιμες διαδικασίες, βάσει της κείμενης Νομοθεσίας και του Καταστατικού, εκτός αν προβλεφθεί μέσω ΚΥΑ η διενέργεια Συνελεύσεων με φυσική παρουσία. Το μέλος που διαφώνησε προσκόμισε γνωμοδότηση που ανέφερε ότι δε δύναται η διενέργεια Γενικής Συνέλευσης με ψηφιακά μέσα, πλην όμως, δεν τεκμηρίωσε έναν πιθανό τρόπο βάσει του οποίου θα προχωρήσουν οι νόμιμες διαδικασίες, όπως προβλέπεται, για να μην οδηγηθούμε σε αδιέξοδο.

Κατόπιν τούτων, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ως ακολούθως:

Α’ Γενική Συνέλευση την 21-5-2021 και σε περίπτωση μη απαρτίας θα ακολουθήσει η Β’ Γενική Συνέλευση την 25-5-2021 και τέλος, 

η Γ’ Γενική Συνέλευση την 31-5-2021 και ώρα 11:00 με την χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων απομακρυσμένης συμμετοχής των μελών.

   

Ήδη το Προεδρείο έχει έρθει σε επαφή με μεγάλη εταιρία πληροφοριακών συστημάτων για τη διεξαγωγή της Συνέλευσης µέσω μιας αδιάβλητης, μυστικής διαδικασίας με την βοήθεια προσωπικών ψηφιακών κωδικών. Ειδικότερα, οι εργασίες θα γίνουν σε δυο στάδια. Αρχικά, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ηλεκτρονικά τη ροή της Συνέλευσης, κι εν συνεχεία θα ψηφίσουν για την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής και την ημερομηνία των εκλογών με έναν πολύ απλό κι εύκολο τρόπο.

Για συμμετοχή στη διαδικασία, κάθε μέλος πρέπει να εισάγει τα απαιτούμενα στοιχεία στον παρακάτω σύνδεσμο, ώστε να προστεθεί στην τελική λίστα των μελών που θα έχουν δικαίωμα παρακολούθησης των εργασιών και ψήφου:

http://bit.ly/eaythes

Όταν η τελική λίστα επεξεργαστεί, τα μέλη θα λάβουν ένα μήνυμα στα email τους που θα περιέχει τον σύνδεσμο για τη συμμετοχή και την ταυτοποίησή τους. Επαναλαμβάνουμε ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της μυστικότητας της ψήφου είναι απόλυτα διασφαλισμένες.

Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση, η οποία είναι το ανώτατο Όργανο της Ένωσης και στην προκειμένη περίπτωση θα αποφασίσει για σοβαρά ζητήματα και θα οδηγήσει την Ένωση σε εκλογές.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία της Ένωσης στο 2310525510.

      

Θεσσαλονίκη, 16 Μαΐου 2021

         

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά