ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΝΟΥ

Η βοηθητική αυτή λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά

Εμφάνιση άρθων μόνο για συνδεδεμένους χρήστες

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  

Ενόσω η πανδημία επελαύνει σαρωτικά και τα περιοριστικά μέτρα κλιμακώνονται, η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να επωμίζεται τους περισσότερους ελέγχους εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, βασιζόμενη στις γενικές διατάξεις που αφορούν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ειδική φύση του επαγγέλματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση παρερμηνειών και κωλυμάτων που παρεμποδίζουν το έργο της.

Χρέος της Πολιτείας είναι να αντιληφθεί ότι ένα ειδικό Σώμα όπως η ΕΛΑΣ, οφείλει να διέπεται από ειδικές διατάξεις, οι οποίες θα δίνουν ευελιξία και θα καλύπτουν το τεράστιο εύρος των αρμοδιοτήτων της. 

Αντ’ αυτού, μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση μάς έχει επιβαρύνει με δυσανάλογα υπηρεσιακά βάρη για την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του covid-19, καθιστώντας μας σύγχρονους «μπαμπούλες» και «παιδιά για όλες τις δουλειές». Ουσιαστικά αγνοεί την προσφορά μας, εξαιρώντας μας επιδεικτικά από κάθε οικονομική επιβράβευση που χορηγεί σε άλλες εργασιακές ομάδες. Ακόμα και η δήλωση του κ. Πρωθυπουργού ότι θα αναλάβει προσωπικά την Ελληνική Αστυνομία, πέρασε στη λήθη σαν να μην ειπώθηκε.

Πρέπει επιτέλους να μπει ένα φρένο και σε καμία περίπτωση να μην επιβεβαιωθεί η φημολογία που θέλει τους Αστυνομικούς να ελέγχουν ακόμα και τους πιστούς που εισέρχονται στις εκκλησίες.

Από την άλλη, η Αντιπολίτευση έχει εξαντλήσει το δημόσιο λόγο της στην ανάγκη επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού στα Σώματα Ασφαλείας, ανοίγοντας ένα διχαστικό ζήτημα που στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δεν βοηθά σε κανένα επίπεδο.

Επειδή η τεράστια συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας είναι αδιαμφισβήτητη, ακόμα κι αν κάποιοι προσπαθούν να την υποτιμήσουν, υπενθυμίζουμε στους κυβερνώντες ότι χωρίς τους Έλληνες Αστυνομικούς δε θα μιλούσαμε για πίεση στο σύστημα υγείας αλλά για κατάρρευση.

  

Θεσσαλονίκη, 23 Νοεμβρίου 2021

  

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

6936800701                     6948753589

Αξίζει να δείτε:

loading...

Η ιστοσελίδα eaythes.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Σχετικά